Έτσι θα τιμήσει η Καβάλα την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Διαβάστε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται από την Αντιπεριφέρεια Καβάλας την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Για τον εορτασμό της ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, στην πόλη της Καβάλας, η Αντιπεριφέρεια Καβάλας όρισε τις παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Γενικός Σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων ΝΠΔΔ, Τραπεζών, Οργανισμών, οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις 08:00 της 18ης Σεπτεμβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της  18ης  Σεπτεμβρίου 2022.

Φωταγώγηση του Φρουρίου της πόλης και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων  ΝΠΔΔ, Τραπεζών και Οργανισμών, από τις 08:00 της 18ης Σεπτεμβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 18ης  Σεπτεμβρίου 2022.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

08.00: Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

09.45: Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ.

10.00: Τέλεση Μνημοσύνου μετά την Θεία Λειτουργία, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο κ. Αθανάσιος Τσιολάκης, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας».

10.45: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης Καβάλας, από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Αντιπρύτανη του ΔΙΠΑΕ, τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, Προέδρους Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Προέδρους Αναπηρικών και  Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Νήσων Βορείου Αιγαίου, τον Πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τους Προέδρους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, Προσφυγικών Σωματείων, Οργανώσεων των γυναικών και Πολιτιστικών Συλλόγων.

Τήρηση Ενός Λεπτού Σιγή στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Πέρας Τελετής.

18.50: Υποστολή Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.