Κάλπες και στην Καβάλα για τις βουλευτικές εκλογές της Βουλγαρίας

Οι υπήκοοι της γειτονικής χώρας που ζουν ή θα βρίσκονται την ημέρα των εκλογών στην Καβάλα θα ψηφίσουν για την ανάδειξη νέας Κυβέρνησης στη χώρα τους

Οι Βούλγαροι πολίτες θα προσέλθουν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στις κάλπες για να εκλέξουν το νέο τους Κοινοβούλιο, για 4η φορά μέσα σε 18 μήνες.

Για τις εκλογές στη γειτονική χώρα θα στηθούν κάλπες και στην Καβάλα για την εξυπηρέτηση των υπηκόων Βουλγαρίας οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην περιοχή ή θα βρίσκονται εδώ για τις διακοπές τους, κάτι που το επιτρέπει η νομοθεσία της Βουλγαρίας.

Οι κάλπες θα στηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», παρουσία εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

Σημειώνεται ότι περίπου 70 Βούλγαροι που ζουν στην Καβάλα είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ εδώ και χρόνια όλοι οι υπήκοοι Βουλγαρίας που βρίσκονται στην Ελλάδα έχουν δικαίωμα ψήφου στις βουλευτικές και στις Προεδρικές εκλογές, πλην της εκλογής δημάρχων όπου πρέπει να ψηφίσουν στη χώρα τους.