Παιδικά ποδήλατα με προσθήκες για ορούς: Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλίππων σε παιδοογκολογικές κλινικές σε όλη την Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η 1η φάση της προμήθειας των ειδικών αυτών ποδηλάτων στα παιδιά που δίνουν αγώνα ζωής, τα οποία προμηθεύτηκε ο Σύλλογος με την αμέριστη βοήθεια και στήριξη του κόσμου

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 ολοκληρώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλίππων η Α’ φάση της προμήθειας παιδικών ποδηλάτων με προσθήκες για ορούς σε παιδοογκολογικές κλινικές στην Ελλάδα.

Η προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων ξεκίνησε μετά το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 19 Ιούλιου στους Φιλίππους Καβάλας. Η δράση αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κόσμος ευαισθητοποιήθηκε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να καλυφθεί το ποσό για να ξεκινήσει ο κατασκευαστής την εργασία του.

Τα ποδήλατα ανέλαβε το εργαστήριο ποδηλάτων Why Not Cycles στην Θεσσαλονίκη. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων εκτιμώντας την δουλειά του ιδιοκτήτη Κώστα Σιμελίδη, από παρόμοια ποδήλατα που είχε παραδώσει ο ίδιος στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης,  του πρότεινε την συνεργασία για να προμηθευτούν και άλλες παιδοογκολογικές κλινικές τα ποδήλατα αυτά.

Μέχρι τώρα παραδόθηκαν 2 ποδήλατα στο Ογκολογικό Τμήμα του  Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» και 3 ποδήλατα στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων ΕΛΠΙΔΑ. Επίσης παραδόθηκαν 3 ποδήλατα στο Αιματολογικό- Ογκολογικό Τμήμα της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ. Στα 3 ποδήλατα για το ΑΧΕΠΑ ο Κώστας Σιμελίδης δεν συμπεριέλαβε στην συνολική τιμή την προσωπική του εργασία.

Το κόστος της αγοράς των ποδηλάτων και τοποθέτησης  ειδικών προσθηκών για τους ορούς ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων Καβάλας με την αμέριστη βοήθεια του κόσμου. Στο εγχείρημα αυτό συμμετείχαν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καβάλας ευχαριστεί θερμά με ανακοίνωση του τον Κώστα Σιμελίδη για την άριστη συνεργασία και τον επαγγελματισμό που επέδειξε, τους ελεύθερους επαγγελματίες, συλλόγους, κατοίκους της περιοχής. Στην ανακοίνωση του ευχαριστεί ακόμα και τους Werner Hermann Γενικό Διευθυντή της INTERCONTOR ΕΛΛΑΣ ΑΕ που εδρεύει στο Κορωπί, ο οποίος προσφέρθηκε να αναλάβει αφιλοκερδώς την μεταφορά των 5 ποδηλάτων στην Αθήνα και να τα παραδώσει ο ίδιος στις κλινικές, αλλά και τα μέλη του συλλόγου Σάββα Τσιπλακίδη και Λάμπη Καμζέλη, ιδιοκτήτη της εταιρείας Γερανοί- Μεταφορές Kamzelis που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη οι οποίοι ανέλαβαν με μεγάλη προθυμία να μεταφέρουν τα 3 ποδήλατα στην κλινική του ΑΧΕΠΑ.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων έχει αποστείλει ήδη αίτημα αποδοχής δωρεάς και στην Κλινική Αιματολογίας και Ογκολογίας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης και περιμένει απάντηση ώστε να αποσταλούν και εκεί 2 ποδήλατα. Μαζί με τα ποδήλατα αυτά θα παραδοθεί και 1ποδήλατο στον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ».

«Όλοι ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό. Πρέπει να αντιληφθούμε πως επιστρατεύοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να εκπληρώσουμε κοινούς στόχους και να καλύψουμε κοινωνικές ανάγκες. Τα τρία στα τέσσερα παιδιά που νοσούν από καρκίνο θεραπεύονται. Περνούν όμως  μαζί με τους γονείς τους δύσκολες καταστάσεις και πολλούς μήνες είναι αναγκασμένα να υποβάλλονται στις απαιτούμενες θεραπείες στις  κλινικές. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους  υποσχεθούμε ότι είμαστε και θα είμαστε όλοι δίπλα τους με πράξεις» καταλήγει η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων!