Το 2ο ΓΕΛ στο Μουσείο Καπνού Καβάλας [φωτογραφίες]

Οι μαθητές 3 τμημάτων της Α’ τάξης ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου από τις ξεναγούς οι οποίες, όπως τονίζει ο διευθυντής του σχολείου, είναι πολύ καλές γνώστριες της εφηβικής ψυχοσύνθεσης

Το Μουσείο Καπνού της Καβάλας επισκέφτηκαν την Τετάρτη 19/10 τρία τμήματα της Α’ τάξης του 2ου ΓΕΛ Καβάλας, προκειμένου οι μαθητές να πληροφορηθούν για την ιστορία της κατεργασίας και εμπορίας του συγκεκριμένου προϊόντος που εν πολλοίς καθόρισε την ιστορία και την ταυτότητα του τόπου.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης ο διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Δημήτρης Λυμπεράκης, εξέφρασε με ανακοίνωση του την ικανοποίηση για την υποδοχή και την ξενάγηση των παιδιών από τους ξεναγούς του Μουσείου, επισημαίνοντας ότι η Καβάλα είναι τυχερή που έχει ένα τέτοιο Μουσείο αλλά και τόσο καλές ξεναγούς. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Επειδή μία από τις πιο σημαντικές στοχεύσεις του σύγχρονου δημόσιου σχολείου είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, το 2ο ΓΕΛ Καβάλας επισκέφθηκε στις 19/10/2022 με τρία τμήματα της Α’ τάξης το Μουσείο Καπνού στη Καβάλα. Είμαστε τυχεροί που η πόλη μας διαθέτει τέτοιο Μουσείο και τόσο καλές γνώστριες της εφηβικής ψυχοσύνθεσης ξεναγούς. Ευχαριστούμε πολύ»!