Έκοψε πίτα η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου

Την εκδήλωση της ΕΔΙΠΤ που φέτος συμπληρώνει 84 χρόνια ζωής τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι δημοσιογραφικών οργανώσεων και φορέων, του Ιδρύματος Μπότση,  καθώς και αρκετές προσωπικότητες της πολιτικής, επιχειρηματικής και πνευματικής ζωής του τόπου

Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στα ιδιόκτητα γραφεία της Ένωσης Δημοσιογράφων  Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας. Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε η Γενική Γραμματέας της Ένωσης κα Πέννυ Καλύβα, τονίζοντας ότι η ΕΔΙΠΤ φέτος συμπληρώνει 84 χρόνια ζωής. Για τη δημιουργία του νέου Μητρώου Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου, το οποίο για πρώτη φορά περιλαμβάνει και τον Περιοδικό Τύπο, αλλά και τις προσπάθειες που κατέβαλε η ΕΔΙΠΤ, μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης  Μιχάλης Σαββάκης.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δεν μπόρεσε να παρευρεθεί καθώς είχε μια ανειλημμένη υποχρέωση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Φθιώτιδα. Σε χαιρετισμό του όμως μεταξύ άλλων σημείωσε: «Χωρίς να θέλω να φανεί κλισέ η ΕΔΙΠΤ είναι μία ιστορική Ένωση με πολυπαραγοντικό ρόλο. Η συνεργασία μας, 1,5 περίπου τώρα χρόνο, είναι κάτι περισσότερο από αγαστή και παραγωγική. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης σας με λόγο και άποψη και κυρίως με επιχειρήματα στηρίζει τον Τύπο με καίριες και εφαρμόσιμες προτάσεις. Το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζεται απόλυτα και στο Νόμο που ψηφίσαμε πρόσφατα. Εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας υιοθετήθηκαν τα βασικά αιτήματα της Ένωσής σας, ενώ εκπρόσωπος της ΕΔΙΠΤ, θα είναι μέλος της Επιτροπής για την τήρηση των αρχών της δημοσιογραφικής ηθικής και δεοντολογίας, αφού με το αρ. 27 παρ 7γ προβλέπεται η εκ περιτροπής εκπροσώπηση της Ένωσης στην Επιτροπή. Ο παραγωγικός ρόλος της Ένωσης σας εύχομαι από καρδιάς σας να συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα».

Χαιρετισμό απηύθυναν εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, τη Νέα Δημοκρατία ο Εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης, τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. η Βουλευτής κα Χαρά Καφαντάρη, το Κίνημα Αλλαγής ο Εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος, το ΚΚΕ ο Βουλευτής Γιάννης Δελής, καθώς και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Την πίτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Χατζηαντωνίου, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι αδελφών δημοσιογραφικών οργανώσεων και φορέων, εκπρόσωποι του Ιδρύματος Μπότση,  καθώς και αρκετές προσωπικότητες της πολιτικής, επιχειρηματικής και πνευματικής ζωής του τόπου.