Θρακική Εστία Καβάλας: Βράβευση του αιδεσιμότατου π. Θεοχάρη Μέγγα για την κοινωνική προσφορά του [φωτογραφίες]

Τιμήθηκαν επίσης ο Δημήτρης Λυμπεράκης και ο Βασίλης Ευστρατίου για τις δραστηριότητές τους που αναδεικνύουν τον Θρακικό Ελληνισμό

Σε μία σεμνή τελετή, στην κεντρική αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης, βραβεύτηκε το πρωί του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου 2023 από τη Θρακική Εστία Καβάλας ο αιδεσιμότατος π. Θεοχάρης Μέγγας, για την πλούσια ποιμαντική και κοινωνική προσφορά του, καθώς και για τη διάσωση, διατήρηση και διάδοση πολύτιμου ιστορικού και λαογραφικού αρχείου.

Η απονομή της τιμητικής πλακέτας έγινε από τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, των βουλευτών της ΝΔ, Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη, της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνιας Ελευθεριάδου, των Αντιπεριφερειαρχών Αρχέλαου Γρανά, Κώστα Αντωνιάδη και Ανδρέα Καραγιώργη, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Κωνσταντίνου Πεφάνη, των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, Δημήτρας Τσανάκα και Μάκη Παπαδόπουλου, των αντιδημάρχων Λεωνίδα Παππά, Γιάννη Προμούσα και Απόστολου Μουμτσάκη και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Στην ίδια εκδήλωση απονεμήθηκαν διακρίσεις στους Δημήτρη Λυμπεράκη και Βασίλη Ευστρατίου για τις δραστηριότητές τους που τιμούν και αναδεικνύουν τον Θρακικό Ελληνισμό.

Παράλληλα, ο Σύλλογος έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, με τις ευχές για μια δημιουργική χρονιά, γεμάτη υγεία και δραστηριότητες που προάγουν τον Πολιτισμό, τις παραδόσεις και την κοινωνική προσφορά.

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη

Κυρίες και κύριοι της Θρακικής Εστίας,
Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε να δώσω το τιμητικό βραβείο σας σε έναν υπέροχο και άξιο όσο και ταπεινό συνδημότη μας, τον πατέρα Θεοχάρη, του οποίου η χάρη ως ιερέα και ως δασκάλου ξεπέρασε τα στενά όρια του χωριού του, όπως και η πολυποίκιλη κοινωνική προσφορά του.

Ως γόνος προσφύγων από την Ανατολική Θράκη, μετέτρεψε την αγάπη του για τις αλησμόνητες πατρίδες σε δράση, διέσωσε και διατήρησε πλήθος κομματιών της προγονικής ζωής, δημιουργώντας ένα αξιόλογο και πλούσιο αρχειακό υλικό, χρήσιμο εργαλείο για τη διατήρηση της συλλογικής μνήμης του ξεριζωμού.

Πατέρα Θεοχάρη, η σημερινή βράβευση, από τη Θρακική Εστία, ως αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς σας, είναι μία από τις συγκινητικότερες στιγμές της θητείας μου ως Δήμαρχος. Εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες όλων για το θεάρεστο έργο σας, ευχόμαστε να είστε γερός, πάντα παρών και να μας διδάσκετε με το παράδειγμά σας.