Το 5ο ΓΕΛ Καβάλας κέρδισε κοινό και κριτικούς-Πήρε το 2ο βραβείου στους Αγώνες Τέχνης των Εκπαιδευτήριων Μαντουλίδη

Η θεατρική ομάδα του Σχολείου ανέβασε την παράσταση «Το Κύμα» του Ρον Τζόουνς – Ο μαθητής Απόστολος Αγγελίδης πήρε το 1ο βραβείο καλύτερου ηθοποιού

«Θέλω να γίνω κάποιος άλλος….» λέει ένας από τους έφηβους πρωταγωνιστές της θεατρικής παράστασης «Το Κύμα» του Ρον Τζόουνς , με την οποία το 5ο ΓΕΛ Καβάλας συμμετείχε στους 9ους Αγώνες Τέχνης που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη, από τις 02 έως και τις 04 Μαρτίου 2023, και όπου απέσπασε το 2ο Βραβείο καλύτερης Θεατρικής Παράστασης και το 1ο Βραβείο του καλύτερου Ηθοποιού που απονεμήθηκε στον μαθητή μας Απόστολο Αγγελίδη.

«Όταν ήμουν νέος πάντα ευχόμουν να υπήρχε κάτι με το οποίο θα μπορούσα να ταυτιστώ… Η τάση για τον ατομικισμό και η ιδιώτευση, τη διάσπαση της κοινωνίας σε μικρές ομάδες, δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάντα. Σε κάποιο σημείο θα βρεθεί ένα τεράστιο κενό. Και τότε ο κίνδυνος θα είναι ότι κάποιος “-ισμός” θα ξεπεταχτεί και θα θελήσει να γεμίσει αυτό το κενό», είχε σημειώσει ο Dennis Gansel, σκηνοθέτης της κινηματογραφικής μεταφοράς του «Κύματος».

Με σαφείς αναφορές στο Γ’ Ράιχ ο καθηγητής ιστορίας Ρον Τζόουνς, μέσα από ένα κοινωνικό πείραμα προσπάθησε να αποδείξει  στους μαθητές του το πόσο εύκολα οι άνθρωποι μπορούν να επηρεαστούν από απολυταρχικούς ηγέτες ή να παρασυρθούν από μία ιδεολογία. Στη δική μας απόπειρα μεταφοράς του έργου στη σκηνή στηριχτήκαμε στη διασκευή του έργου από τον Γιάννη Ρήγα, Διευθυντή Σπουδών της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ και γι αυτό τον ευχαριστούμε πολύ.

Στην παράσταση συμμετείχαν 22 μαθητές του σχολείου: Απόστολος Αγγελίδης, Αλεξάνδρα Γκίκα, Σοφία Ελμασίδη, Άννα-Ελένη Διαλεκτοπούλου, Θεοδώρα Γλυκοπούλου, Ιωάννης Βογιατζής, Κλειώ Δερβετζή, Θωμάς Καλαιτζής, Βασιλική Πιπερίδου, Γεωργία Ποιμενίδου, Χρύσα Μαντζαροπούλου, Γεώργιος Κοκκίνης, Θεοδώρα Φινδάνη, Ιωάννα Τσιμπίδου, Δέσποινα Ραξενίδου, Χρύσα Προκοπίου, Κυριακή Χαριζάνη, Χαράλαμπος Σισμανίδης, Αναστασία Στεφανίδου, Διονυσία Κεκροπουλου, Αναστασία Θεοφιλίδου και η Ανδριάνα Βραζάλη (τσέλο).

Υπεύθυνοι καθηγητές: Παρασκευή Καραπολίδου, Μελίνα Ευθυμιάδου, Κωνσταντίνος Παπανικολάου.

Το σχολείο ευχαριστεί το 3ο ΓΕΛ Καβάλας και τον διευθυντή Ευάγγελο Αδάμο για την παραχώρηση του χώρου του σχολείου του για την τελική πρόβα και τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων για την πολύτιμη συμπαράστασή του.