Καβάλα: Συγκέντρωση από εργατικά σωματεία ενάντια στην εκδήλωση του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 2 Απρίλη 2023 στις 17:00 στην κεντρική πλατεία της Καβάλας

Συγκέντρωση διοργανώνουν την Κυριακή 2 Απρίλη στις 17:00, στην κεντρική πλατεία της Καβάλας σωματεία της πόλης με αφορμή την παρουσίαση υποψηφίων από το κόμμα Κασιδιάρη.

Το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού Καβάλας και Θάσου και τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας καλούν σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους της πόλης ώστε «να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μορφώματα των Κασιδιάρηδων και των Λαγών, ώστε να μην μην έχουν τόπο να σταθούν οι δολοφόνοι των συναδέλφων μας και των παιδιών μας».

Τα Σωματεία της Καβάλας τονίζουν πως «οι δολοφόνοι των εργατών και των μεταναστών, οι εγκληματίες ναζιστές που είναι γνωστά τσιράκια των μεγάλων αφεντικών, που έστηναν δουλεμπόριο στις πλάτες των εργατών με 17 ευρώ μεροκάματο, τη στιγμή που τα σωματεία παλεύαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις, που επιτίθενται σε κάθε αγωνιστή, στα εργατικά σωματεία και στους αγωνιστές-συνδικαλιστές, που μέσα στην Βουλή ψήφιζαν νομοσχέδια υπέρ των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, προσπαθούν ακόμη μια φορά να ρίξουν το δηλητήριό τους στις συνειδήσεις των εργαζομένων!

»Οι εργαζόμενοι ακόμα θρηνούμε τον χαμό του εργάτη και καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα, του εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν που δολοφονήθηκε την ώρα που πήγαινε για ένα μεροκάματο. Είναι φρέσκια στη μνήμη μας η δολοφονική επίθεση στους αλιεργάτες και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

»Το σύστημα της εκμετάλλευσης και του κέρδους, τους “κλείνει το μάτι” ακόμη μια φορά. Προσπαθούν να τους προβάλλουν σαν “αντισυστημικούς”, αυτούς που αναλαμβάνουν ”εργολαβίες” και ”αποστολές”, ακριβώς για να κάνουν τη ”βρώμικη δουλειά” του συστήματος.

»Τους μετράνε σαν προεκλογική και μετεκλογική ”αριθμητική”. Τώρα που ξεχειλίζει η οργή μετά και το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, τώρα που αυτή η οργή μετατρέπεται σε αγώνα, οι μεγαλοεργοδότες και οι κυβερνήσεις τους προσπαθούν να φέρουν στο προσκήνιο τα σκυλιά τους. Τους ναζί δολοφόνους. Αυτούς που, όποτε ο λαός πάει να υψώσει κεφάλι, χτυπάνε με οποιοδήποτε τρόπο το μαζικό και οργανωμένο κίνημα των εργαζομένων. Προσπαθούν να διοχετεύσουν τη δικαιολογημένη οργή του λαού και την αγανάκτηση της νεολαίας, στα αποβράσματα της κοινωνίας μας.

»Δε θα τους περάσει! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους συνταξιούχους, όλο τον λαό της Καβάλας να δείξει την αντίθεση του στα μορφώματα των Κασιδιάρηδων και των Λαγών. Να μην έχουν τόπο να σταθούν οι δολοφόνοι των συναδέλφων μας και των παιδιών μας! Χτυπάνε εργάτες κι αγωνιστές, έξω από την πόλη μας οι φασίστες-ναζιστές».