1ο Δημοτικό Σχολείο Θάσου: «Φαντασία και Οθόνες» σε μια «εξύμνηση» του βιβλίου από τη Δήμητρα Πυργελή

Μια διαδραστική και πολυεπίπεδη εκδήλωση από την καταξιωμένη συγγραφέα σχετικά με τη χρήση των ψηφιακών συσκευών από τα παιδιά

Με αφορμή την Ημέρα του Βιβλίου, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θάσου πραγματοποίησε εκδήλωση με καλεσμένη την καταξιωμένη συγγραφέα, Δήμητρα Πυργελή η οποία μεταξύ άλλων είχε πλούσιες και πρωτότυπες δράσεις στον χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου με όλα τα τμήματα των τάξεων και τους εκπαιδευτικούς.

Το απόγευμα, στον χώρο του Καλογερικού, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για το κοινό της Θάσου. Αρχικά απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, με τη διευθύντρια, Μαρία Παπαλαζάρου να συστήνει στο κοινό τη συγγραφέα. Η κ. Πυργελή με σπουδές στην επιστήμη των υπολογιστών, άρα γνώστης των επιπτώσεων της οθόνης της κάθε συσκευής, αλλά και καταξιωμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων, άρα χειριστής της φαντασίας του ανθρώπου, ήταν η πιο κατάλληλη για να μιλήσει για το θέμα «Φαντασία και Οθόνες», για να δούμε πώς η φαντασία θα αντισταθεί στη γοητεία της οθόνης.

Ενθουσίασε το κοινό που αποτελούνταν από γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μάλιστα της έκαναν και πολλές ερωτήσεις, πάνω στην αγωνία τους για τις συμπεριφορές των παιδιών τους σχετικά με τη χρήση ψηφιακών συσκευών. Δώρα στην κ. Πυργελή έδωσαν ο Δήμαρχος Θάσου και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Εύα Σεϊτανίδου.

Εξαιρετική ήταν και η συμμετοχή των μαθητών της Ε΄ τάξης και Στ΄ τάξης που παρουσίασαν τραγούδια με την επιμέλεια της εκπαιδευτικού της μουσικής του σχολείου, Κυριακής Καραγιαννίδου, σχετικά με την ασφάλεια στη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, την αξία των βιβλίων και τα οφέλη από τη μείωση της χρήσης των συσκευών υπέρ της φιλαναγνωσίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο, αρχικά από το βιβλίο της κ. Πυργελή «Καπετάνιος στη μπανιέρα», όμως η συνέχεια δόθηκε διαφορετικά από τα παιδιά, βάζοντας τη φαντασία τους να δουλέψει και δίνοντας ένα δικό τους τέλος στην ιστορία, με τη βοήθεια της δασκάλας τους, Καλλιόπης Μαργιού.

Στην όλη εκδήλωση βοήθησαν η δασκάλα της Ε΄ τάξης, ΜαρίαΤσιφτελίδου, της Δ΄ τάξης, Κέρη Φραστάνλη, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων -πάντα αρωγός- και οι γονείς μαθητών και μαθητριών που έστησαν τον μπουφέ. «Ευχαριστούμε πολύ όλους και ιδιαίτερα την κ. Καίτη Σιδηροπούλου για τις φωτογραφίες και τα βίντεο από την εκδήλωση», αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.