Η… εποχή των δεινοσαύρων «έρχεται» και στην Καβάλα: Μια έκθεση όπου θα «ζωντανέψουν» τα προϊστορικά ζώα [βίντεο]

Σαράντα ρομποτικοί δεινόσαυροι θα εκτίθενται σε φυσικό μέγεθος έξω από το Δημοτικό Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη»

Ένα… μίνι τζουράσικ παρκ με σαράντα ρομποτικά εκθέματα θα «ζωντανέψει» και στην Καβάλα τις ημέρες 5-30 Ιούλιου 2023, έξω από το Δημοτικό Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τα προϊστορικά ζώα που κυριάρχησαν στο γήινο οικοσύστημα για περίπου 165 εκατομμύρια χρόνια.

Ο Τυραννόσαυρος ΡΕΞ, ο Διπλόδοκος με τη μακριά ουρά που παρασέρνει τους πάντες στο πέρασμά του, ο Βραχιόσαυρος, με τον πανύψηλο λαιμό, ο Τρικεράτωψ με τα τεράστια κέρατα και πολλά άλλα, διαφόρων μεγεθών, προϊστορικά ζώα θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες πίσω στο χρόνο, τότε που τα γιγαντιαία αυτά πλάσματα επικρατούσαν στη γη.

Οι ρομποτικοί δεινόσαυροι θα εκτίθενται σε φυσικό μέγεθος και οι κινήσεις τους, τα χρώματα και οι βρυχηθμοί τους, σε συνδυασμό με την ανάλογη διακόσμηση του χώρου, θα μεταφέρουν τον κόσμο στην προϊστορική εποχή.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η έκθεση συνδυάζει ψυχαγωγία και διασκέδαση, αφού αναδημιουργεί σενάρια της γης εκείνης της εποχής, ενώ επιπλέον θα υπάρχουν προβολές που εξηγούν με απλό τρόπο τη ζωή, το φαγητό, την αναπαραγωγή και τους χώρους όπου ζούσαν οι δεινόσαυροι.

Δείτε βίντεο από την έκθεση