2ο Λύκειο Αρρένων Καβάλας: Οι απόφοιτοι του 1978 ξαναβρέθηκαν μετά από 45 ολόκληρα χρόνια [φωτογραφίες]

Ποιοι έδωσαν το «παρών» στην όγδοη συνάντηση-επανασύνδεση των... δεκαοχτάρηδων του 1978 - Τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των συμμαθητών και καθηγητών τους που «έφυγαν» από τη ζωή

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 συναντήθηκαν, 45 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους, οι συμμαθητές του Γ1 Κλασσικού Τμήματος του 2ου Λυκείου Αρρένων Καβάλας.

Η συνάντηση των παλαιών συμμαθητών πραγματοποιήθηκε σε ταβέρνα της πόλης. Προηγήθηκε τρισάγιο «στη μνήμη των κεκοιμημένων συμμαθητών και καθηγητών» τους όπως και αρτοκλασία για την υγεία των ιδίων και των οικογενειών τους στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας, εκεί όπου ως μαθητές εκκλησιάζονταν κάθε εβδομάδα με το σχολείο τους.

Αυτή ήταν η όγδοη κατά σειρά συνάντηση των «δεκαοκτάρηδων του 1978» όπου «ανάμεσα σε μεζέδες και ποτά ξετύλιξαν το κουβάρι των αναμνήσεων με τα πειράγματα εκατέρωθεν να δίνουν και να παίρνουν».

Το «παρών» στη συγκινησιακά φορτισμένη συνάντηση έδωσαν οι: Κώστας Αντωνιάδης, Μιχάλης Αντύπας, Γιάννης Βλαχογιάννης, Σωτήρης Γίγας, Θωμάς Δαμάσκος, Παναγιώτης Δαμιανίδης, Δαμιανός Δουράκης, Γιάννης Θεοφανίδης, Γιάννης Καράλης, Χρήστος Καστρινός, Παναγιώτης Κιλικιάν, Αντώνης Κιτσίκης, Ντόρης Κοντομισόπουλος, Σίμος Κουλακίδης, Πρόδρομος Μπαγδάτογλου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Ηρακλής Παππάς και Σταύρος Σιαματάς.

Αργά το βράδυ η σύναξη έλαβε τέλος και οι παλιοί συμμαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους -συν Θεώ- μετά από 5 χρόνια, στα… 50χρονα της αποφοίτησής τους!