Δήμος Καβάλας: Είκοσι χρόνια προσφοράς του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ για έναν καλύτερο κόσμο [φωτογραφίες]

Ένα ιδιαίτερο διήμερο σε κλίμα έντονης συγκίνησης, γεμάτο δράσεις και χαμόγελα

Είκοσι χρόνια προσφοράς και δημιουργίας του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ γιορτάστηκαν σε κλίμα έντονης συγκίνησης, το διήμερο 5 και 6 Οκτωβρίου 2023, στον αύλειο χώρο της δομής. Μιας δομής που προσφέρει ανελλιπώς, ανυστερόβουλα και δημιουργικά, πλήρη στήριξη σε μεγάλο αριθμό ωφελούμενων.

Σε συνεργασία με τους γονείς-κηδεμόνες και με την πλήρη στήριξη του Δήμου Καβάλας και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, όλα αυτά τα χρόνια έχουν φιλοξενηθεί πάνω από 60 άτομα, μεγάλο ποσοστό των οποίων παραμένει σταθερά στη δομή και βιώνει, στον μέγιστο βαθμό, το αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων, γονέων-κηδεμόνων, εκπαιδευτών, προσωπικού και Δημοτικής Αρχής.

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, απευθυνόμενους στο προσωπικό, στους ωφελούμενους και στους γονείς αναφέρθηκε στη συνολική προσπάθεια, χωρίς φειδώ και με περίσσεια αγάπη, ώστε να λειτουργεί το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στάθηκε και ο ίδιος στην αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, ευχαριστώντας προσωπικό και γονείς-κηδεμόνες γι’ αυτή.

Στην όμορφη γιορτή με παρόντες συγγενείς και φίλους-ες των φιλοξενούμενων, απηύθυνε χαιρετισμό και ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδης ο οποίος ευχήθηκε μακροημέρευση στη δομή ώστε να συνεχίσει να περιβάλλει πάντα τους ωφελούμενούς της με αγάπη.

Στο ίδιο πλαίσιο εξέφρασε τη στήριξή του σε κάθε προσπάθεια τόσο του προσωπικού όσο και των ωφελούμενων, ενώ μετέφερε και το σημαντικότερο μήνυμα των παιδιών που δεν είναι άλλο από το ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο με δύο πολύ απλά συστατικά, με αγάπη και ελπίδα, ευχαριστώντας, παράλληλα, όλους τους παριστάμενους για την όμορφη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια των διήμερων εκδηλώσεων τμήματα των φιλοξενούμενων του ΚΔΑΠ παρουσίασαν χορούς και συμμετείχαν σε αθλοπαιδιές και δημιουργικά εργαστήρια, με την καθοριστική συνδρομή μελών από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αμυγδαλεώνα και Αγίου Λουκά και ωφελούμενους και προσωπικό από το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΠΡΟΣΒΑΣΗ», το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «Το χαμόγελο μας» από τη Δράμα, το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Σερρών και το Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Καβάλας.