Δολοφονία στο Χρυσοχώρι: Νέα δίκη για τον εγγονό που σκότωσε τη γιαγιά του. Στόχος να μεταφερθεί από τη φυλακή στο ψυχιατρείο

Ο Καβαλιώτης συνήγορος υπεράσπισης του 23χρονου, Μανώλης Βονικάκης σημειώνει ότι «πρέπει να αποδοθεί σε αυτό το παιδί επιτέλους δικαιοσύνη», ενώ κάνει λόγο και για «ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν»

Σοκ στην κοινωνία του Χρυσοχωρίου Καβάλας, αλλά και στο πανελλήνιο είχε προκαλέσει η δολοφονία μιας 82χρονης γυναίκας το πρωί της Δευτέρας 14 Μαρτίου 2022 από τον 22χρονο εγγονό της [διαβάστε περισσότερα εδώ, εδώεδώ και εδώ].

Τότε, ο συνήγορος υπεράσπισης του 23χρονου, πλέον, καθ’ ομολογίαν δράστη, Μανώλης Βονικάκης μίλησε για έναν παραβατικό χαρακτήρα. Έκανε λόγο για πάνω από 40 καταγγελίες στις οποίες προχώρησαν γείτονες του νεαρού και παράλληλα για διαπιστευμένη ψυχική νόσο και πρόσθεσε ότι ο 23χρονος έπρεπε να βρίσκεται σε ψυχιατρικό καταστήματα.

Ο κ. Βονικάκης με ανάρτησή του στο Facebook σημειώνει ότι ο 23χρονος «θα έπρεπε να είναι εδώ και πολλά χρόνια πριν (και θα ‘χαμε αποφύγει το μοιραίο) στο ψυχιατρείο» και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος της εκδίκασης της υπόθεσης στη Δράμα, η μεταφορά του από τη φυλακή σε ψυχιατρικό κατάστημα, ενώ ο Καβαλιώτης δικηγόρος κάνει λόγο και για «ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν».

Η ανάρτηση του Μανώλη Βονικάκη

Η υπεράσπιση του Κ.Δ. 23 χρόνου από το Χρυσοχώρι Καβάλας, του ψυχικά ασθενούς αυτού νεαρού που έγινε πρόξενος του θανάτου της γιαγιάς του το Μάρτιο του 2022, από την πρώτη στιγμή επεσήμανε τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στο μοιραίο τραγικό συμβάν αιτιωδώς!

Μετά από υπέρ προσπάθεια που κορυφώθηκε στις 30.10.2023 ενώπιον του ΜΟΔ Δράμας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης που εισήχθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση πετύχαμε την εκ νέου (ουσιαστικά για πρώτη φορά) εξέτασή του από Ψυχιάτρους Καθηγητές Πανεπιστημίου εξ Αθηνών μετά από σχετικό αίτημά μας στην έδρα που διατυπώθηκε και από τα χείλη του Εισαγγελέως και πλέον 24.11.2023 με τις δύο ήδη υπάρχουσες πολυσχιδείς και εμπεριστατωμένες ψυχιατρικές γνωματεύσεις των αυτεπαγγέλτως -και το τονίζω- διορισμένων από την Πολιτεία (Δικαστήριο) κορυφαίων αμερόληπτων ψυχιάτρων πάμε να δικάσουμε για να αποδοθεί σε αυτό το παιδί επιτέλους ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για να βρει ίαση κι ανάπαυση η βασανισμένη του ψυχή όχι πια σε φυλακή, αλλά εκεί που θα έπρεπε να είναι εδώ και πολλά χρόνια πριν (και θα ‘χαμε αποφύγει το μοιραίο), το ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ!

Την Παρασκευή 24.11.2023 στο ΜΟΔ ΔΡΑΜΑΣ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ! Αλλά και η ώρα των ευθυνών, γιατί εδώ υπήρξαν τεράστιες ευθύνες και θα ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ!