Δήμος Καβάλας/ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: Από το «Άσε το φως ανοιχτό» στον ΑΣ ατόμων με αναπηρία ΑΟ Καβάλα…

Οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου από τις εισπράξεις της συναυλίας του Φώτη Σιώτα που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου»

Με πόσο των 1.822 ευρώ θα ενισχυθεί το ταμείο του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία ΑΟ Καβάλα, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για τη διάθεση των εισπράξεων από τη συναυλία του Φώτη Σιώτα «Άσε το φως ανοιχτό», που πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2023, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων καβαλιωτών, προκειμένου να στηρίξει εμπράκτως κάποιον φορέα της πόλης, ο οποίος έχει έντονη δραστηριότητα και ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα.

Όπως ανέφεραν οι συντελεστές της συγκεκριμένης εκδήλωσης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, παρουσία του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, ο εν λόγω σύλλογος ήρθε με μεγάλη διαφορά πρώτος στις προτιμήσεις των συμπολιτών, γεγονός που αποδεικνύει ότι αναγνωρίζεται η παρέμβαση του στο κοινωνικό γίγνεσθαι της Καβάλας.

Θόδωρος Μουριάδης: Συγχαρητήρια στο ΔΗΠΕΘΕ που δείχνει τις ιδιαίτερες ευαισθησίες του

Ο δήμαρχος Καβάλας δήλώσε ότι: «θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο, την καλλιτεχνική Διευθύντρια, το Διοικητικό Συμβούλιο και τους εργαζομένους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, για την πρωτοβουλία τους. Δείχνουν ότι έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες και πως αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία, διότι καταβάλλει σημαντική προσπάθεια να λύσει τα προβλήματα των μελών του και να αλλάξει την καθημερινότητα τους. Ο Δήμος Καβάλας, όσο και όπου χρειαστεί, θα είναι στο πλευρό του».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Σωκράτης Μποζούδης ανέφερε: «νομίζω ότι με την ψήφο τους οι Καβαλιώτες επιδοκίμασαν την συνολική παρουσία του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία στην περιοχή μας. Ο αγώνας που δίνουν οι εκπρόσωποι τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και στη ζωή, είναι πολύ σημαντικός».

 

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία ΑΟ Καβάλα, Τάσος Βυζικίδης είπε: «για μας πέρα από το χρηματικό, είναι μεγάλη υπόθεση και η ηθική ικανοποίηση που πήραμε, καθώς μετά από 23 χρόνια αναγνωρίστηκε η προσφορά μας στους συνανθρώπους μας. Πιστεύω ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, με τη βοήθεια του Δήμου Καβάλας, θα μπορέσουμε να βγάλουμε περισσότερα άτομα με αναπηρία από το σπίτι και να στερέψουμε στον αθλητισμό».

Τέλος η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Εύα Οικονόμου Βαμβακά ανέφερε ότι: «είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που αυτή η συναυλία στο σκοτάδι, έφερε στο φως αυτόν τον Σύλλογο που τόσο δυναμικά προσπαθεί να εντάξει εκ νέου στην κοινωνία τους ανθρώπους με αναπηρία. Είναι πραγματικά αξιέπαινη και αξιοθαύμαστη η δράση τους. Θέλω να ευχαριστήσω τον Φώτη Σιώτα διότι στήριξε την εκδήλωση μας αφιλοκερδώς, καθώς και όλους όσοι συνεργάστηκαν με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας για να πετύχει το δύσκολο εγχείρημά μας».

Χορηγοί Συναυλίας

– Υπηρεσίες σχεδιασμού και εκτυπώσεις “ΕΝΤΥΠΟ”
– Εστιατόριο “Ψαράκι”
– Ξενοδοχείο “Ωκεανίς”
(Φωτογραφίες: Λάσκαρης Τσούτσας)