Καβάλα: Αυτές είναι οι πιο… χριστουγεννιάτικες βιτρίνες καταστημάτων. Ποιες βραβεύτηκαν για τον στολισμό τους [φωτογραφίες]

Οι πολύχρωμες εορταστικές πινελιές της αγοράς της Καβάλας. Τα χρηματικά έπαθλα και οι δηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου 2024, παρουσία του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, των Αντιδημάρχων Ανάπτυξης και Τουρισμού, Παναγιώτη Αγγελίδη και Πολιτισμού, Διά Βίου Μάθησης και Μουσικής Εκπαίδευσης, Απόστολου Μουμτσάκη και των παραγόντων της αγοράς, η βράβευση των καλύτερα στολισμένων βιτρινών του Δήμου Καβάλας τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Το χρηματικό έπαθλο που εισέπραξαν οι επαγγελματίες της περιοχής, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημάρχου Καβάλας, ήταν σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Βιβλιοχαρτοπωλείο «ΖΑΠΩΝΗΣ»

Οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν

Καβάλα

  • Βιβλιοχαρτοπωλείο «ΖΑΠΩΝΗΣ»-500 ευρώ
  • Βιβλιοχαρτοπωλείο “Santi Book & Art”-300 ευρώ
  • Κατάστημα Delicatessen «Ποικιλίες ΑΝΑΝΙΑΔΗ»-200 ευρώ

Δημοτική Ενότητα Φιλίππων

  • Ξηροί Καρποί «ΖΩΓΙΑ»-500 ευρώ
  • Κρεπερί “Mr Bear”-300 ευρώ
  • Cafe “Barcode”-200 ευρώ
Βιβλιοχαρτοπωλείο “Santi Book & Art”

Οι δηλώσεις

Θόδωρος Μουριάδης
Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο, τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας και τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλίππων, φρόντισαν, για μία ακόμη χρονιά, να δώσουν ένα επιπλέον κίνητρο στους επιχειρηματίες της περιοχής μας, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας που παρουσιάζουν οι βιτρίνες των καταστημάτων στην πόλη και τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Γι΄αυτόν τον λόγο, όχι μόνο διατήρησαν τον εν λόγω θεσμό, αλλά αποφάσισαν να διαθέσουν και περισσότερα χρήματα για τα τρία πρώτα βραβεία. Έτσι, από 500 ευρώ θα πάρουν οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στην πρώτη θέση, από 300 ευρώ στη δεύτερη και από 200 ευρώ στην τρίτη θέση. Θέλω να πιστεύω ότι την επόμενη χρονιά θα ανταποκριθούν περισσότεροι επαγγελματίες στο κάλεσμά μας, για να έχουμε ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Πρέπει, εκτός από τον Δήμο Καβάλας, να συμμετέχουν και αυτοί πιο ενεργά στη διαμόρφωση ενός πιο ζεστού κλίματος, όπως συμβαίνει και σε άλλες πόλεις. Τους ευχαριστώ που πρόσθεσαν τις όμορφες πινελιές τους, για να γεμίσει με χρώματα και τη λάμψη των εορταστικών ημερών ο Δήμος Καβάλας.

Κατάστημα Delicatessen «Ποικιλίες ΑΝΑΝΙΑΔΗ»

Μαρία Καραμπουρνιώτη
Σήμερα βραβέυουμε αυτούς που έδειξαν λίγη παραπάνω διάθεση και μεράκι για τον στολισμό των καταστημάτων τους. Κάποιες επιχειρήσεις διακρίθηκαν και την προηγούμενη χρονιά, κάτι που δείχνει πώς δεν θέλουν να μείνουν στα ίδια και αλλάζουν συνεχώς την εικόνα των βιτρινών τους.

Παναγιώτης Αγγελίδης
Οι πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Καβάλας, σε συνδυασμό με τον στολισμό των βιτρινών, δημιούργησαν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα στην αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων. Με τη σειρά μου θέλω να συγχαρώ τους επαγγελματίες που βραβεύονται σήμερα και να προσθέσω ότι και οι παράγοντες της αγοράς πρέπει να κάνουν περισσότερα για να είμαστε πολύ καλύτεροι τα επόμενα Χριστούγεννα.

Ξηροί Καρποί «ΖΩΓΙΑ»

Γιάννης Κελγιώργης
Θέλω να συγχαρώ τους συναδέλφους για τις πολύ ωραίες εικόνες που μας πρόσφεραν τα Χριστούγεννα. Η προσπάθειά τους ήταν πραγματικά αξιόλογη. Είναι απαραίτητο, ωστόσο, να έχουμε πιο μεγάλη συμμετοχή από τους καταστηματάρχες της πόλης μας, αφενός μεν για να ομορφύνουμε τα μαγαζιά μας και αφετέρου για να έχουμε και πιο πολλές απαιτήσεις από τον Δήμο Καβάλας.

Βούλα Φαλακρίδου
Συγχαρητήρια σε όσους βραβεύτηκαν. Πρόκειται για δύο επιχειρήσεις από τις Κρηνίδες και μία από τον Αμυγδαλεώνα. Δυστυχώς, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν δεν ήταν πολλές. Θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι καλύτερα τα πράγματα.

Κρεπερί “Mr Bear”

Κορίνα Γανίτου
Κατόπιν πρότασης που κατατέθηκε στα μέλη της επιτροπής, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο επέκτασης του επιτυχημένου και καθιερωμένου τα τελευταία χρόνια διαγωνισμού βράβευσης των καλύτερα στολισμένων βιτρινών και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι καφετέριες. Ευελπιστούμε, επίσης, οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης των επαγγελματιών ως προς τις νέες τάσεις διακόσμησης των βιτρινών τους, να χαίρουν μεγαλύτερης συμμετοχής και να καθιερωθούν σε σταθερή βάση, κάνοντας το έργο της επιτροπής ακόμα δυσκολότερο.

Cafe “Barcode”

Οι επαγγελματίες που βραβεύτηκαν από τον Δήμο Καβάλας ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Καβάλας και τα μέλη των Επιτροπών για το γεγονός ότι τους επέλεξαν και διότι με τη διατήρηση του συγκεκριμένου θεσμού, δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο καλύτερου στολισμού σε όλους τους συναδέλφους τους.

Ο κ. Ζαπώνης, παίρνοντας τον λόγο μετά τη βράβευσή του, τόνισε πως το χρηματικό έπαθλο των 500 ευρώ θα το διαθέσει ισόποσα στον Συλλόγο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Νομού Καβάλας και στον Σύλλογο για το Παιδί και την Οικογένεια «ΠΝΟΗ», για τη σημαντική προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

Επιτροπές διαγωνισμού

Καβάλα

  • Κορίνα Γανίτου-Διευθύντρια Πολιτιστικού Τουρισμού και Ανάπτυξης της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ
  • Μαρία Καραμπουρνιώτη-Εκπρόσωπος Εμπορικού Επιμελητηρίου Καβάλας
  • Ζιζή Ζαχαριάδου-Εκπρόσωπος Δήμου Καβάλας

Δημοτική Ενότητα Φιλίππων

  • Γιάννης Κούτρας-Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων
  • Γεύση Καγκσίδου-Ειδική Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων
  • Παρασκευή Φαλακρίδου-Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κρηνίδων

*Φωτογραφίες: Λάσκαρης Τσούτσας