Δήμος Καβάλας/ΔΕΥΑΚ: Μπήκε «το νερό στ’ αυλάκι» για την ύδρευση της ΔΕ Φιλίππων από τις πηγές Βοϊράνης

Ο Δήμος έλαβε την προέγκριση των τευχών δημοπράτησης για την κατασκευή του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην περιοχή, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 9 εκ. ευρώ

Ενα σημαντικό έργο για τον Δήμο Καβάλας με τη συμμετοχή του ΤΑΠ και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και τη συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΚ, παίρνει «σάρκα και οστά».

Σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ προχώρησαν ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Απόστολος Χρόνης και ο  τεχνικός διευθυντής της  Επιχείρησης, Άγγελος Λογκάρης, αναφορικά με την προέγκριση των σχεδίων των τευχών δημοπράτησης για το Υποέργο «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης  Κοινοτήτων της Δ.Ε. Φιλίππων από τις πηγές Βοϊράνης» συνολικού προϋπολογισμού άνω των 9 εκ. ευρώ.

Θόδωρος Μουριάδης: Σε δύο χρόνια η ΔΕ Φιλίππων θα υδροδοτείται από τις πηγές Βοϊράνης

Ο κ. Μουριάδης ανέφερε στο πλαίσιο των δηλώσεων: «Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι λάβαμε την έγκριση δημοπράτησης για το μεγάλο έργο της ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων από το Κεφαλάρι. Είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για την περιοχή μας όπου εδώ και τέσσερα χρόνια, και επί διοικήσεως της κ. Τσανάκα, έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες μελέτες και πλέον έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Αξίζει να αναφέρουμε ότι έως 4,5 εκ. είναι η συμμετοχή του ΤΑΠ στη χρηματοδότηση του έργου και το υπόλοιπο ποσό από το Υπουργείο. Το έργο αυτό γίνεται πραγματικότητα και σε δύο χρόνια η Δημοτική Ενότητα Φιλίππων θα υδροδοτείται από τις πηγές Βοϊράνης».

Απόστολος Χρόνης: Ημέρα χαράς για τον Δήμο Καβάλας και τη ΔΕ Φιλίππων

Ο κ. Χρόνης με τη σειρά του δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ημέρα χαράς για τον Δήμο Καβάλας και τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Ένα έργο που διακαώς θέλαμε όλοι, τελικά υλοποιείται. Θα ήθελα με τη σειρά μου να ευχαριστήσω την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑ Καβάλας και τον τεχνικό διευθυντή της Επιχείρησης, Άγγελο Λογκάρη. Ασχοληθήκαμε και παλέψαμε πάρα πολύ, δεν αφήσαμε τίποτα να πέσει κάτω, κάναμε μια πολύ οργανωμένη δουλειά. Ο ΤΑΠ έχει συμφωνήσει εγγράφως για να δώσει το 50 τοις εκατό του προϋπολογισμού του έργου. Ως εκ τούτου, η απάντηση προς όλους είναι μία και πολύ απλή. Το έργο στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων και το νερό από τις πηγές Βοϊράνης, το έφερε ο Μουριάδης».

Άγγελος Λογκάρης: Ήταν μια δύσκολη και χρονοβόρος διαδικασία

Ο κ. Λογκάρης, ολοκληρώνοντας των κύκλο των δηλώσεων, σημείωσε: «Σήμερα υλοποιούνται  οι προσπάθειες τις οποίες κατέβαλλαν, όλα τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, μηδενός εξαιρουμένου, διότι ήταν ένας μαραθώνιος ο οποίος ξεκίνησε από το 2013 και συνεχίστηκε μέχρι σήμερα και θα συνεχιστεί έως ότου υλοποιηθεί το έργο στο εκατό τοις εκατό. Υπάρχει συνέχεια και η Τεχνική Υπηρεσία, θα κάνει το καλύτερο δυνατό όπως έκανε μέχρι τώρα, σε συνεργασία με τους μελετητές και τους συνεργάτες του δημάρχου, που εμπλέκονται στο έργο. Ήταν μια δύσκολη και χρονοβόρος διαδικασία που όμως φέραμε, επιτυχώς, εις πέρας».

Φωτο: Κώστας Σαραϊδάρης

(Δελτίο Τύπου)