ΓΕΛ Λιμένα Θάσου: Κατάληψη-αντίδραση για τη λειτουργία των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα

Ψήφισμα του 15μελους συμβουλίου των μαθητών του σχολείου, όπου τονίζεται ότι η πλειοψηφία των συμμαθητών του είναι αντίθετοι στο νομοσχέδιο το οποίο χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικό

Στην απόφαση να προχωρήσουν στην κατάληψη του σχολείου τους διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, πήρε η πλειοψηφία των μαθητών του Γενικού Λυκείου του Λιμένα στη Θάσο.

Στο ψήφισμα που εξέδωσε το 15μελές συμβούλιο των μαθητών το οποίο απευθύνεται στον διευθυντή του σχολείου τονίζουν ότι η κατάληψη έγινα για να φτάσει το μήνυμα διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας. Επίσης οι μαθητές κάνουν αναφορά στο ατιμώρητο, μέχρι στιγμής, έγκλημα των Τεμπών αλλά και στις ελλείψεις εκπαιδευτικών υλικών στο μάθημα της φυσικής αγωγή.

Αναλυτικά το ψήφισμα του δεκαπενταμελούς του ΓΕΛ Λιμένα Θάσου αναφέρει:

«Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά. Σήμερα 11 Μαρτίου 2024 έπειτα από ψηφοφορία ,αποφασίστηκε απ’ την πλειοψηφία του σχολείου το σχολείο να καταληφθεί προς ένδειξη διαμαρτυρίας  για το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο των ιδιωτικών πανεπιστημίων το οποίο ψηφίστηκε προ λίγων ημερών στην Βουλή. Ως νέοι οφείλουμε να δράσουμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας όσο έχουμε ακόμα την ελπίδα για αλλαγή έμφυτη στις καρδιές μας, πριν συμβιβαστούμε στον άδικο αυτό  κόσμο. Το σχολείο καταλήφθηκε διότι έτσι θα φτάσει το μήνυμα της διαμαρτυρίας μας στο Υπουργείο Παιδείας , γιατί έτσι θα μάθουν ότι εμείς δεν συμφωνούμε με τις αποφάσεις τους, ότι εμείς αντιδράμε και απαιτούμε.

Επίσης, το έγκλημα των Τεμπών πριν από ένα χρόνο μένει ατιμώρητο κάνοντας μας όλους συνένοχους που δεν παίρνουμε θέση, που δεν πάμε κόντρα σε ένα σύστημα που είναι όλοι συνένοχοι και συγκαλύπτουν το ίδιο το έγκλημα εις βάρος ανθρώπινων ζωών.

Επιπλέον αξιοσημείωτη είναι η απουσία εκπαιδευτικών υλικών στο μάθημα της φυσικής αγωγής όπως μπάλες ποδοσφαίρου και πετοσφαίρησης. Ενώ και η απουσία χώρου προπόνησης τις βροχερές μέρες είναι πολύ αρνητική».