Δήμος Καβάλας: Δεν εκλέχτηκε ο νέος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης λόγω μη απαρτίας

Τα παρόντα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ψήφισαν τους τέσσερις υποψήφιους, όμως η διαδικασία θα επαναληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση-Πόσες ψήφους έλαβαν -για την ιστορία- οι υποψήφιοι

Το απόγευμα της Δευτέρας 1 Απριλίου 2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καβάλας πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκ των δύο συνεδριάσεων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με θέμα την εκλογή για τον «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης».

Οι τέσσερις υποψήφιοι έθεσαν εαυτούς στην κρίση των δημοτικών συμβούλων και έλαβαν τις εξής ψήφους:

  • Αθανασίου Αθανάσιος 11
  • Θεοδώρα Τσακαλίδου 8
  • Μάρκος Ζήσου 7
  • Σωκράτης Μποζούδης 5

Όμως η διαδικασία πέρασε στην… ιστορία ως μη γενόμενη, καθώς στη συνεδρίαση έδωσαν το «παρών» 31 σύμβουλοι και συνεπώς δεν υπήρξε η απαραίτητη απαρτία και όπως ορίζει ο νόμος, η διαδικασία θα επαναληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Στη δε επόμενη ψηφοφορία δεν έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν υποψηφιότητα νέοι υποψήφιοι, μπορεί, όμως, εις ή η μία εκ των τεσσάρων υποψηφίων να αποσύρει την υποψηφιότητά του/της.

Υπενθυμίζεται ότι για την εκλογή του Συμπαραστάτη απαιτούνται τα 2/3 των ψήφων του Σώματος, ήτοι η Διοίκηση, παρά την πλειοψηφία που κατέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν μπορεί να εκλέξει «δικό της» άνθρωπο και για το πρόσωπο του νέου εκπροσώπου του θεσμού θα πρέπει να συμφωνήσει και μέρος της Αντιπολίτευσης.