Η ελληνική βραδιά «έκλεψε την παράσταση» στο Volksfest της Νυρεμβέργης [φωτογραφίες]

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας και του συλλόγου αδελφοποίησης «Φίλος» στο πλαίσιο του Εαρινού Πανηγυριού της αδελφοποιημένης με την Καβάλα Γερμανικής πόλης

Με αφορμή τα 25 χρόνια αδελφοποίησης Νυρεμβέργης-Καβάλας, αλλά και την ευτυχή σύμπτωση ότι το Ελληνικό Πάσχα απέχει 5 βδομάδες από το καθολικό, η διοίκηση του Εαρινού Πανηγυριού της Νυρεμβέργης (Volksfest) προσκάλεσε την Ελληνική κοινότητα της περιοχής να διοργανώσει μια «Ελληνική βραδιά» την Πέμπτη μετά το καθολικό Πάσχα, την γνωστή σαν «διεθνή ημέρα».

Την ημέρα της έναρξης του πανηγυριού στις 30 Μαρτίου παρέλασαν όλοι οι Εθνικοτοπικοί σύλλογοι, η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης και ο σύλλογος αδελφοποίησης «Φίλος» με τις εθνικοτοπικές ενδυμασίες ζωντανεύοντας τα εγκαίνια.

Την Πέμπτη 4/4 από τις 18.00 (6.00 μμ) ξεκίνησε η ελληνική εκδήλωση. Παρά την καταιγίδα κατά την διάρκεια της έναρξης παρουσιάστηκε ένα ποικίλο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα, θέατρο, χορωδία και ζωντανή λαϊκή μουσική.

Η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης και ο σύλλογος αδελφοποίησης «Φίλος» είχαν οργανώσει ένα περίπτερο με φυλλάδια, τουριστικό και πληροφοριακό υλικό. Φυσικά τον πρώτο λόγο για τους επισκέπτες είχε το πατροπαράδοτο ελληνικό καλωσόρισμα. Μακεδονικό κρασί και Ούζο Καβάλας με ελίτσες, πιπεριές κτλ. έδιναν  μια πρώτη γεύση ελληνικής φιλοξενίας.

Το πρόγραμμα θα τελείωνε σύμφωνα με τους διοργανωτές στις 21.30 (09.30 μμ) αλλά το κέφι, ο χορός, η ζωντάνια και το τραγούδι κράτησαν πολύ περισσότερο τους θαμώνες.

Η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης και ο σύλλογος αδελφοποίησης «Φίλος» με ανακοίνωση τους συγχαίρουν τους συμπατριώτες για την ψυχή, ζωντάνια και τον εγωϊσμό που έβγαλαν παρουσιάζοντας ένα υπέροχο πρόγραμμα, αλλά παράλληλα ευχαριστούν ολόψυχα και τους Έλληνες εισαγωγείς που ήταν χορηγοί.