Απάντηση Αμοιρίδη σε Ιωσηφίδου: Το δισκοπότηρο της γνώσης δεν το διεκδικούμε από κανέναν…

Ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΠΑΜ-Θ σε θέματα τουρισμού σηκώνει το... γάντι που έριξε η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Μιχάλης Αμοιρίδης απαντάει στην «ανοιχτή» επιστολή της προέδρου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασίας Ιωσηφίδου (διαβάστε την εδώ).

Αναίτια και ανούσια η διαμάχη που προκάλεσε η Πρόεδρος της Δημωφέλεια

«Δεν πρόκειται να ακολουθήσω μία αναίτια και ανούσια διαμάχη που προκάλεσε η Πρόεδρος της Δημωφέλειας. Είναι δεδομένο ότι όπως στο παρελθόν καλέσαμε πολλές φορές τη Δημωφέλεια να συνεργαστούμε και κατευθύναμε άλλους συνεργάτες μας προς αυτήν για παροχή πληροφοριών για το Δήμο Καβάλας έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον. Οι πόρτες της Περιφέρειας πάντοτε ήταν και συνεχίζουν να είναι ανοικτές προς όλους για συνεργασία ανεξάρτητα προσώπων ή πεποιθήσεων.

Η Περιφέρεια με συγκεκριμένα βήματα και πρόγραμμα έκανε και θα κάνει δράσεις, για τις υποδομές, για την δικτύωση με διεθνείς και εγχώριους παράγοντες του τουρισμού, προς στοχευμένες κατευθύνσεις για την ουσιαστική αναγνωσιμότητα μας από το διεθνές κοινό, τις περισσότερες φορές μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι να υλοποιηθούν. Δράσεις η οποίες αφορούν το σύνολο των προορισμών που συνθέτουν το τουριστικό ψηφιδωτό της ΠΑΜΘ, άλλωστε ο επισκέπτης δεν ενδιαφέρεται για διοικητικά όρια.

Ο κάθε ένας επιμέρους φορέας οφείλει να πράττει και είναι στην  ευχέρεια του να αποφασίζει για την υλοποίηση του δικού του προγράμματος και από αυτό κρίνεται. Το δισκοπότηρο της γνώσης δεν το διεκδικούμε από κανέναν ούτε και θέλουμε να επιβάλλουμε τις απόψεις μας.

Τα επιτυχημένα αποτελέσματα για το σύνολο της ΠΑΜΘ, μας ικανοποιούν, σημαντικά βήματα έχουν γίνει αλλά χρειάζεται δουλειά ακόμη για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η συνδρομή μας σε αυτό, αποτελεί το ελάχιστο για τη στήριξη της τεράστιας προσπάθειας που κάνει διαχρονικά ο ιδιωτικός τομέας και σε αυτήν την περίπτωση ιδιαίτερα οι τουριστικοί πράκτορες και οι ξενοδόχοι μας, στους οποίους πρωτίστως οφείλονται τα εύσημα για την ανοδική πορεία του τουρισμού και την ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρουν και των οποίων την εμπλοκή στις αποφάσεις μας, θα ισχυροποιήσουμε μέσα από τη σύσταση του Φορέα Διαχείρισης Προορισμού ΑΜΘ».