Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση»: Το άδικον αισχρόν εστίν…

Ανακοίνωση με φόντο μια δικαστική δικαίωση

Ως Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», κερδίσαμε μια πρώτη μικρή μάχη, απέναντι σε όσους μας έχουν κηρύξει βρώμικο πόλεμο. Παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες των διωκτών μας, στο δικαστήριο ήταν εμφανής η πενία νομικών επιχειρημάτων. Η άλλη πλευρά επαναλάμβανε -σχεδόν αυτιστικά- το «επιχείρημα» ότι η εκλογική δύναμη του συλλόγου αλλάζει συσχετισμούς δυνάμεων στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Κανένα νομικό επιχείρημα, καμία παρανομία δεν είχε να επιδείξει.

Όμως, αρκεί το «επιχείρημα» της συνδικαλιστικής ενδυνάμωσης ενός συλλόγου, για να ανακόψουν κάποιοι δικαστικά ό,τι δεν κατάφεραν να ανακόψουν εκλογικά ή….με τις γνωστές σε όλους μας αυτοδικίες; Εμείς λέμε ότι δεν είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η μόνη αλλαγή εκλογικών συσχετισμών που επιχειρείται να συντελεστεί στις εκλογές του ΕΚΠ, είναι μέσω των συνεχών δικαστικών απόπειρων και των αυτοδικιών του Π.Α.ΜΕ και των λοιπών «συνοδοιπόρων». Δεν τιμά καθόλου την ιστορία των συνδικάτων της αριστεράς, η «ανάθεση» στην αστική δικαιοσύνη -την οποία υποτίθεται ότι καταγγέλουν- της «κατάρτισης» του εκλογικού μητρώου ενός ιστορικού Εργατικού Κέντρου. Τελευταίες τέτοιου τύπου «αναθέσεις» κατάρτισης εκλογικών καταλόγων συνδικάτων, καταγράφονται την περίοδο της επάρατης «Επταετίας»…

Προσέφυγαν με προσωρινή διαταγή και ενέγραψαν 7 αντιπροσώπους δυο διασπαστικών σωματείων. Με αυτοδικίες (όλη η Ελλάδα τις είδε στους τηλεοπτικούς δεκτές) στην εκλογοαπολογιστική Γ.Σ του ΕΚΠ, εξανάγκασαν τους αντιπροσώπους να ανεχτούν τη συμμετοχή αντιπροσώπων παράνομων σωματείων, με πληθώρα καταγεγραμμένων εκλογικών νοθειών, παρανομιών, διπλοψηφίων και αντικαταστατικών διαδικασιών. Με δικαστικές προσφυγές και εξώδικα επιχειρούν να «κόψουν» νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους άλλων σωματείων – μελών του ΕΚΠ.

Αλήθεια, ποιοι τελικά προσπαθούν να αλλάξουν αθέμιτα τους εκλογικούς συσχετισμούς;;; ΤΟ ΑΔΙΚΕΙΝ ΑΙΣΧΡΟΝ ΕΣΤΙΝ ΚΑΙ Ο ΑΔΙΚΩΝ ΔΥΣΤΥΧΕΙ…

Εμείς δεν τους φοβόμαστε. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και ανήκουμε στο «στρατόπεδο» εκείνων που έχουν εμπιστοσύνη στους θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας, τους οποίους σεβόμαστε απόλυτα. Έχουμε επίσης εμπιστοσύνη στα χιλιάδες μέλη μας. Αυτή τη βουβή και υπομονετική μάζα, που το επόμενο διάστημα θα μιλήσει. Και τότε θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά…

Η καλή δουλειά όμως πρέπει να ανταμείβεται. Η καλή δουλειά του Συλλόγου μας, σε όλα τα πεδία δράσεων και συνδικαλιστικών παρεμβάσεων ανταμείφθηκε στην κάλπη από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Πάνω από 1.700 μέλη προσήλθαν στην κάλπη και επέλεξαν την εκπροσώπησή τους. Αυτοί οι άνθρωποι απαιτούν οι εκπρόσωποι τους να συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Αν αυτό συνιστά «έγκλημα» στο… «δίκαιο» των αυτόκλητων τιμητών της εργατικής τάξης, τότε ναι… εμείς δηλώνουμε «ένοχοι».

Κλείνοντας, ενημερώνω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε καμία προσωρινή διαταγή, καμία δικαστική δέσμευση δεν υφίσταται για τη συμμετοχή των 17 εκλεγμένων αντιπροσώπων μας, σε ό,τι αφορά την ελεύθερη άσκηση των καταστατικών και εκλογικών τους δικαιωμάτων στις επικείμενες εκλογές του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Ο αγώνας μας είναι έντιμος, άδολος και αναζητά δικαίωση!

Δελτίο Τύπου