Νέος πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου ο Αλέξανδρος Βασιλικός του «δικού μας» Γαλαξία

Νέο ΔΣ με έντονο «άρωμα» Καβάλας! Οικονομικός Επόπτης ο επίσης «δικός μας» Αντώνης Μιτζάλης του Lucy Hotel

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, που αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντα του στις 15 Ιανουαρίου 2018. Μετά το πέρας των αρχαιρεσιών, νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Βασιλικός.

Ο αποχωρών μετά από 8 έτη συνεχούς θητείας, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης στο πλαίσιο της ομιλίας του στο διοικητικό συμβούλιο ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την αποδοτική για τον κλάδο συνεργασία που είχαν, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του ήταν η προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού τουρισμού και της ξενοδοχίας καθώς και η οικονομική αυτοτέλεια του επιμελητηρίου μέσα στη δύσκολη συγκυρία της κρίσης, την απομείωση των μεγεθών του κλάδου και των συμπληγάδων του μνημονίου.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Ένας κύκλος οκτώ ετών ολοκληρώθηκε για εμένα στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος. Είμαι πεπεισμένος ότι η νέα διοίκηση που εκλέχθηκε από τις πρόσφατες εκλογές και συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα θα συνεχίσει την κοινή προσπάθεια για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, βελτίωση του ξενοδοχειακού επαγγέλματος και φυσικά την αύξηση της ωφέλειας του τουρισμού για την ελληνική κοινωνία και οικονομία».

Αντιπρόεδροι εξελέγησαν κατόπιν ψηφοφορίας η Χριστίνα Τετράδη, ο Γιάννης Γ. Οικονόμου και ο Άρης Σουλούνιας. Οικονομικός επόπτης αναλαμβάνει ο Αντώνης Μιτζάλης.

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Βασιλικός

Ο Αλέξανδρος Βασιλικός γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και σπούδασε Οικονομικά στη Νάντη και το Λονδίνο. Το 2002, μετά την απώλεια του ιδρυτή του ομίλου AIROTEL Ευστράτιου Βασιλικού, ο Αλέξανδρος Βασιλικός αναλαμβάνει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και διαμορφώνει την καινούργια εταιρική στρατηγική με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό τα τελευταία χρόνια υλοποιεί με επιτυχία το πλάνο επέκτασης και εκσυγχρονισμού του ομίλου αναδεικνύοντας την AIROTEL σε μία από τις μεγαλύτερες Ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Ο όμιλος AIROTEL έχει στην ιδιοκτησία του και διαχειρίζεται έξι ξενοδοχεία σε Αθήνα, Πάτρα και Καβάλα.

Επίσης, στις αρχές του 2007 ιδρύει την εταιρεία Webotel, η οποία εξειδικεύεται στην εκπροσώπηση ξενοδοχείων στο διαδίκτυο και στην προώθηση και προβολή τους σε όλα τα παγκόσμια δίκτυα πωλήσεων. Η Webotel αριθμεί σήμερα πάνω από 100 ξενοδοχεία σε Ευρώπη και Αφρική.

Από το 2012 ο Αλέξανδρος Βασιλικός κατέχει τη θέση του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής & Αργοσαρωνικού και έχει συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊὄντος της πρωτευούσας. Παράλληλα διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Επίσης, είναι οικονομικός σύμβουλος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.