Παναγιώτης Γεωργιάδης: Δεν μπήκαν τίτλοι τέλους στο Kavala AirSea Show

Ο επιχειρησιακός διευθυντής του Kavala AirSea Show απαντάει στο αν η ματαίωση της διοργάνωσης μπορεί να «σώσει» τις υποδομές της πόλης και την κοινωνική πολιτική και μιλάει για το μέλλον της διεθνούς εκδήλωσης

Φέτος δε θα πραγματοποιηθεί το 8ο Kavala AirSea Show, όπως ανακοινώθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή, εξαιτίας της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ). Τους λόγους για τους οποίους η Οργανωτική Επιτροπή αναγκάστηκε να πάρει μια τέτοια απόφαση, εξήγησε σε παρέμβασή του στον ALPHA Radio 88,6 ο διευθυντής του Kavala AirSea Show, Σμήναρχος ε.α. (Ι) Παναγιώτης Γεωργιάδης.

«Δε θα είχε νόημα μια “κουτσουρεμένη” διοργάνωση»

Το αν θα ήταν εφικτή ή καλύτερα, αποτελεσματική μια «περικομμένη» διοργάνωση και γιατί δεν μπορούσε να μετατεθεί η ημερομηνία διεξαγωγής της ο κ. Γεωργιάδης σχολιάζει: «Η απόφαση για τη ματαίωση είναι ομόφωνη και την πήρε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής που είναι η δήμαρχος Καβάλας. Εγώ είμαι οργανωτικός και επιχειρησιακός διευθυντής. Η εκδήλωση ματαιώθηκε γιατί δεν είναι δυνατόν να συνυπάρχει ένα κορυφαίο γεγονός για τη χώρα μαζί με οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση, κατά τη γνώμη μου. Επίσης, η διοργάνωση του Kavala AirSea Show θα είχε δεχθεί, λόγω της σοβαρότητάς της, ένα ισχυρότατο πλήγμα αν γινόταν ένα μέρος αυτής. Θα ήταν μια καρικατούρα μιας παράστασης. Εμείς όμως έχουμε υψηλές προσδοκίες και τις υπηρετούμε.

»Οι Ένοπλες Δυνάμεις δήλωσαν τη συμμετοχή τους, όπως κάνουν κάθε χρονιά και την εξουσιοδότηση στο πρόσωπό μου γι’ αυτές τις επαφές με τους αρχηγούς. Η διοργάνωση προλαβαίνει κάθε άλλη περίπτωση, βλέποντας το εθνικό συμφέρον, ακόμη και αν πάρει πρωτοβουλίες. Εμείς υπηρετούμε την πατρίδα μας πάνω απ΄ όλα. Η διοργάνωση για προφανή λόγο, γίνεται για τους Καβαλιώτες, ο δε κύριος στόχος είναι να προσελκύσουμε ξένους επισκέπτες λόγω της μοναδικότητάς της, η οποία “παντρεμένη” με το υπέροχο φυσικό κάλος της Καβάλας, θα φέρει ξένους επισκέπτες και χρήμα στην πόλη σε μια περίοδο που έχουμε πολλά προβλήματα».

Απάντηση στους «συμψηφισμούς» και στους αφορισμούς

Ο κ. Γεωργιάδης απαντάει και σε όσους διατείνονται ότι η ματαίωση της διοργάνωσης μπορεί να «σώσει» τις υποδομές της πόλης και την κοινωνική πολιτική: «Για άλλους υπάρχουν άλλες προτεραιότητες σε σχέση με το Kavala AirSea Show και το σέβομαι. Μήπως όμως, για να κάνουμε καλύτερες τις υποδομές, θα πρέπει να κάνουμε καμία εκδήλωση στην πόλη, να πάρουμε αυτά τα λεφτά και να κάνουμε καλύτερες υποδομές; Με αυτό το σκεπτικό θα μπορούσαμε να σώσουμε και την οικονομία μας. Αυτά είναι λόγια του ραδιοφώνου και σε λίγη ώρα μπορεί να είναι ξεχασμένα. Όμως η διοργάνωση έχει μεγάλη αποτίμηση και αυτό φαίνεται στην ιστοσελίδα της. Έχει πολύ ανοικτούς ορίζοντες που απλώνονται στο Cosmopolis και στους Φιλίππους, που ενισχύουν την πόλη μας, την προβάλλουν παντού. Θα ήθελα και αυτοί που ωφελούνται άμεσα να μας πουν τις απόψεις τους».

Δε σταματάει η διοργάνωση

«Αν στις 7 Ιουλίου δε θα έχουμε εκλογές το Kavala AirSea Show δε θα γίνει. Αν έχεις 17 ομάδες, οι περισσότερες του εξωτερικού, όταν κρατάς τα συμβόλαια για να μην πεταχτούν τα χρήματα της διοργάνωσης, μπορούν να φτιαχτούν πολλές υποδομές, όπως γέφυρες, προσόψεις κτιρίων κλπ, όμως το πράγμα δηλητηριάζεται. Τι άλλο να περιγράψει κανείς; Αυτές οι 17 ομάδες έχουν πλήρη ατζέντα, γιατί τις ζητούν παντού σε όλον τον κόσμο. Φέτος ματαιώνεται η διοργάνωση, αλλά δεν σταματάει, παρ’ όλα αυτά πρέπει να τα βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και να πάρουμε γρήγορες αποφάσεις. Τον επόμενο μήνα, όσοι αναλαμβάνουν διοικήσεις, ξέρουν πού θα μας βρούνε, να συναντηθούμε και να συζητήσουμε ήρεμα μακριά από τον πανικό. Εμάς μας ενδιαφέρει το καλό της πατρίδας και της χώρας. Μην ξεχνάμε ότι τα κέρδη για την αγορά είναι τεράστια. Φανταστείτε ότι έχει ακουστεί πως μια καφετέρια μπορεί σ’ αυτό το τριήμερο να βγάλει τα έξοδα της χρονιάς. Για να κυκλοφορεί αυτό, μπορεί να υπάρχει και βάση. Αυτό που θέλουμε να ορίζει τα πράγματα δεν είναι το χρήμα. Είναι η αγάπη προς την κοινωνία και τον συνάνθρωπο. Να μπορούμε να σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά, μεταφορικά και κυριολεκτικά», σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης.