Νομικός σύμβουλος ΒΙΟΠΑ Καβάλας: Η κατάσχεση θα ακυρωθεί, είμαστε αισιόδοξοι για την ανακοπή που καταθέσαμε

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κογκαλίδη η έκθεση κατάσχεσης παρουσιάζει τυπικές ελλείψεις που την καθιστούν άκυρη

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστή η είδηση ότι στη σελίδα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών e-auction «ανέβηκε» προς πλειστηριασμό οικόπεδο 2.000τμ με ακίνητο εντός του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας [πρόκειται για το οικόπεδο το οποίο περιλαμβάνει το κτίριο διοίκησης της ΒΙΟΠΑΚ ΑΕ].

Ως ημερομηνία πλειστηριασμού, σύμφωνα με την καταχώριση της e-auction, έχει οριστεί η 02.02.2022. Επισπεύδουσα είναη η εταιρία Cepal Hellas [ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ως διαχειρίστρια απαιτήσεων της εταιρείας ειδικού σκοπού “Symbol Investment NPLCo Designated Activity Company”] και η οφειλή αφορά σε τραπεζικό δάνειο που είχε συνάψει προ ετών η ΒΙΟΠΑΚ ΑΕ με την Εθνική Τράπεζα και το οποίο, για χρόνια δεν εξυπηρετούνταν.

Η είδηση αυτή ήταν γνωστή στους μετόχους του ΒΙΟΠΑ Καβάλας· άλλωστε, μετά το «κλείσιμο» των υποχρεώσεων σε προμηθευτές και εργαζόμενους και τη ρύθμιση των χρεών σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία σε συνδυασμό με την υπογραφή νέων συμβάσεων για πώληση οικοπέδων μετά από… 12 ολόκληρα χρόνια [διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ], «σειρά» για τη νέα διοίκηση της εταιρίας είχε η τακτοποίηση της εκκρεμότητας με την τράπεζα…

Η διοίκηση της ΒΙΟΠΑΚ ΑΕ ήταν έτοιμη για την κατάσχεση και «οπλισμένη» κατάλληλα για να την αντιμετωπίσει. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας Βασίλειος Κογκαλίδης, μιλώντας στο KAVALA POST, δήλωσε ότι κατά της κατάσχεσης ασκήθηκε ανακοπή για την ακύρωση της κατάσχεσης.

Η ανακοπή εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Καβάλας την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 και αναμένεται η έκδοση απόφασης.

Σύμφωνα με τον κ. Κογκαλίδη, «η ανακοπή θα ευδοκιμήσει και θα ακυρωθεί η κατάσχεση αφενός διότι μέχρι το 2025 απαγορεύεται οποιαδήποτε κατάσχεση σε ακίνητα του ΒΙΟΠΑ Καβάλας αφετέρου διότι η έκθεση κατάσχεσης παρουσιάζει τυπικές ελλείψεις, που την καθιστούν άκυρη. Εξυπακούεται ότι αν ακυρωθεί η κατάσχεση, δεν θα διενεργηθεί ο πλειστηριασμός που επισπεύδεται με βάση αυτήν».