Θάσος: Στους κορυφαίους προορισμούς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος [αφιέρωμα]

Μια ιδανική περίοδος για να ανακαλύψει κανείς την πραγματική ταυτότητα του νησιού-Τι αναφέρει το αφιέρωμα, ξεχωρίζοντας μαζί με τη Θάσο άλλα 4 νησιά για το τριήμερο

Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ένα… κλικ πριν τις καλοκαιρινές διακοπές και συνάμα ιδανική περίοδος για να περάσουμε λίγες μέρες σε νησί, καθώς αυτήν την περίοδο τα νησιά δεν έχουν τόσο πολύ τουρισμό.

Το iefimerida.gr ξεχώρισε 5 νησιά που συνδυάζουν σημαντικά αξιοθέατα, παραδοσιακούς οικισμούς, παραλίες με τιρκουάζ νερά και νόστιμη τοπική κουζίνα: Την Αλόννησο, τη Λέσβο, τα Κύθηρα, την Ίο και τη Θάσο, την οποία εκθειάζει γι’ αυτά που προσφέρει στους επισκέπτες της, εναλλακτικούς και μη.

Τι αναφέρει το αφιέρωμα

Η Θάσος με τις μαγευτικές παραλίες, τα γραφικά ορεινά χωριά και την τοπική γαστρονομία είναι από τα νησιά που ξέρουν να μαγεύουν τον επισκέπτη. Πρόκειται για ένα καταπράσινο νησί, που κάνει τέλεια αντίθεση με τα σμαραγδένια νερά της θάλασσας.

Στη Θάσο θα βρείτε γραφικούς παραδοσιακούς οικισμούς που έχουν διατηρήσει τον χαρακτήρα τους, κρατώντας ατόφια την ταυτότητά τους, παρά τον τουρισμό. Από τα ορεινά χωριά που αξίζει να επισκεφτείτε είναι ο Θεολόγος. Εκεί θα αφήσετε το αυτοκίνητο στο δημόσιο πάρκινγκ, στην αρχή του χωριού, και θα περιπλανηθείτε στα σοκάκια του. Δοκιμάστε παραδοσιακό κατσικάκι και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι, από τα νοστιμότερα που έχετε γευθεί.

Για κολύμπι προτιμήστε τις παραλίες Παράδεισος, Χρυσή Αμμουδιά, Αλυκή, Σαλιάρα, Ρωσογκρεμός (τον επιλέγουν περισσότερο οι ντόπιοι. Αυτή η περίοδος είναι ιδανική να επισκεφτείτε την Γκιόλα, την πασίγνωστη φυσική πισίνα που περικλείεται από βράχους.

*Κεντρική φωτογραφία-Θανάσης Σοφιανός: Κοίνυρα, από την παραλία του Loutrou Beach Bungalows

**Πηγή: iefimerida.gr-Χριστίνα Ζάχου