Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καβάλας: Μαύρη Παρασκευή στην κυριολεξία για τους εργαζόμενους

«Δε θα σταματήσουν πουθενά, αν δεν τους σταματήσουμε»: Η ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας σχετικά με την Black Friday και την επιπρόσθετη εργασία με την οποία επιβαρύνονται οι υπάλληλοι.

Η ανακοίνωση του Σωματείου

Black Friday=περισσότερα κέρδη για τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, Μαύρη Παρασκευή στην κυριολεξία για τους εμποροϋπαλλήλους.

Το ξεχαρβάλωμα του εργασιακού ωραρίου, οι αμέτρητες απλήρωτες ώρες δουλειάς, που δίνονται σε ρεπό και άδειες όταν βολεύει την επιχείρηση, η δουλειά όλο και περισσότερες Κυριακές, τα εορταστικά ωράρια, τα σπαστά ωράρια γίνονται στο φόντο της γενικότερης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει συνολικά οι εργοδότες και το κράτος σε όλους τους κλάδους και στο εμπόριο συγκεκριμένα, με στόχο τη μεγιστοποίηση των ρυθμών ανάπτυξης. Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο black friday σημαίνει ατελείωτες ώρες δουλειάς και εξάντληση.

Από την άλλη η όρεξη των μεγαλοεργοδοτών για «ξεζούμισμα» των εργαζομένων έχει ανοίξει για τα καλά, με τις πλάτες της κυβέρνησης. Στο στόχαστρό τους βρίσκονται οι εργαζόμενοι που δεν ανέχονται τις συνθήκες γαλέρας που θέλουν να τους επιβάλουν.

Πρόσφατο παράδειγμα η «εταιρία Κωτσόβολος» που τις τελευταίες μέρες έχει εξαπολύσει μπαράζ απολύσεων σε συναδέλφους που κατέβηκαν στη πρόσφατη απεργία του Σεπτέμβρη (στην Αθήνα). Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να καλλιεργήσουν τον φόβο, να τρομοκρατήσουν και να επιβάλουν τη σιωπή.

Δε θα σταματήσουν πουθενά, αν δεν τους σταματήσουμε. Ενωμένοι και συσπειρωμένοι στα ταξικά μας σωματεία μπορούμε να αγωνιστούμε, για ό,τι μας αξίζει.

Όπλο μας η αλληλεγγύη και η συλλογική διεκδίκηση. Οργανώσου στο σωματείο σου.