Το χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού «επιστρέφει» στην Καβάλα: Νέος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ο Κώστας Αντωνιάδης

Σημαντική η αναγνώριση του ρόλου της Καβάλας από τη Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κατά το «Έτος Τουρισμού» που διανύουμε

Ανακατατάξεις στα διοικητικά σχήματα δεν έχουμε αυτήν την εποχή μόνο στους δήμους αλλά και στις Περιφέρειες. Έτσι, την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 πρόκειται να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης όπου, μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί η πρόταση της Διοίκησης για τη θέση του νέου προέδρου του σώματος.

Λίγο αργότερα, πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέοι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες αλλά και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι της ΠΑΜ-Θ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του KAVALA POST, ο νυν πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Κώστας Αντωνιάδης θα είναι ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ κατόπιν απόφασης του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.

Η τοποθέτηση Αντωνιάδη στη θέση αυτή σηματοδοτεί μία διπλή «επιστροφή»: αφενός θεσμοθετείται και πάλι η θέση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού (υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία περίοδο διοίκησης υπήρχε μόνον εντεταλμένος σύμβουλος) αλλά και του χαρτοφυλακίου του Τουρισμού στην Καβάλα, αφού ο προηγούμενος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, ο Μιχάλης Αμοιρίδης, ήταν από την Περιφερειακή Ενότητας της Ξάνθης.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι κατά το «Έτος Τουρισμού 2017» που διανύουμε η Διοίκηση δείχνει να αναγνωρίζει την Καβάλα ως «ναυαρχίδα» της Περιφέρειας στον συγκεκριμένο, νευραλγικό για την Ανάπτυξη όλης της περιοχής, τομέα.

Άγνωστο παραμένει ακόμα αν τον Κώστα Αντωνιάδη θα συνεπικουρεί στο νέο του πόστο και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, είτε ο κ. Αμοιρίδης είτε άλλος, όπως και το ποιος θα τον διαδεχθεί στη θέση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ.