Περιφέρεια σε Δράση: Τα πρώτα ονόματα με την παράταξη του Κωστή Σιμιτσή για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Οι προτεραιότητες του συνδυασμού και τα... καρφιά προς τους συνυποψηφίους

Τα πρώτα ονόματα για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και τη Θάσο με τον συνδυασμό Περιφέρεια σε Δράση ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Μαρτίου 2019 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και επικεφαλής του συνδυασμού, Κωστής Σιμιτσής.

Ο κ. Σιμιτσής τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά την παρουσίαση των υποψηφίων ότι «οι ευκαιρίες για ανάπτυξη στην Περιφέρεια είναι πάρα πολλές, ωστόσο πολλά είναι και τα προβλήματα, κατέχοντας μάλιστα και μια θλιβερή πρωτιά, αφού είναι από τις πιο φτωχές περιοχές στην ΕΕ, κάτι για το οποίο ευθύνεται ο σημερινός Περιφερειάρχης, ο κ. Μέτιος, αλλά και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξής του που σήμερα είναι δήθεν αντιρρησίες και συντάσσονται με τον κ. Τοψίδη».

Όσον αφορά την Καβάλα τόνισε ότι «έχουμε συγκεκριμένες θέσεις και στόχους, όπως και για τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες. Για παράδειγμα, είναι αδιανόητη η κατάσταση του οδικού δικτύου, άρα πρέπει να υπάρξει άμεσο πρόγραμμα συντήρησης και βελτίωσης, καθώς και νέος οδοφωτισμός τύπου LED. Η περιοχή μας είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού στην Περιφέρεια. Άρα, πρέπει να επιδιώξουμε να καταργηθεί η πρόσφατη διάταξη για ελάχιστη επιφάνεια 20 στρεμμάτων στις αναπτυγμένες τουριστικά περιοχές γιατί εμποδίζει την επέκταση ξενοδοχειακών μονάδων που ήδη υπάρχουν και λειτουργούν».

Επίσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σωτηρίας του ΒΙΟΠΑ, στην αξιοποίηση της γεωθερμίας, στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, στην αναγκαιότητα συνέχισης λειτουργίας της ΒΦΛ, αλλά με σωστό περιβαλλοντικό τρόπο, στην ενίσχυση του ΤΕΙ ΑΜ-Θ, στην ανάγκη προστασίας των κτιρίων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ενώ πρόσθεσε ότι «στόχος είναι η αξιοποίηση πόρων και χρηματοδοτήσεων μέσω του ΕΣΠΑ, κάτι που δε γίνεται σήμερα, για να προχωρήσουν οι πρωτοβουλίες που υπάρχουν σήμερα. Θα πάμε καλά, θα σηκώσουμε την Περιφέρεια ψηλά, γιατί το αξίζουν οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο».

Την επόμενη εβδομάδα ο κ. Σιμιτσής θα ανακοινώσει τους υποψηφίους σε Δράμα, Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο.

Οι 12 πρώτοι υποψήφιοι με την Περιφέρεια σε Δράση για την Καβάλα και τη Θάσο

  1. Νίκος Πατήρας
  2. Λία Ασλανίδου
  3. Εύη Μπούρα
  4. Αρχέλαος Γρανάς
  5. Νίκος Εμμανουηλίδης
  6. Γιάννης Θωμαϊδης
  7. Γιώργος Μαδεμτζόγλου
  8. Χριστόδουλος Μιχαλάκης
  9. Ελευθερία Πεξαρά
  10. Χρύσα Περδίκη
  11. Λάκης Τζιτζιός
  12. Βασιλική Ψαλτούδη