Περιοδεία Αντωνιάδη στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Νέστου

Αυτοψία στα χωράφια που καλλιεργούνται με ακτινίδια και οπωροφόρα δέντρα, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν σημαντικές ζημίες λόγω της πρόσφατης χαλαζόπτωσης

Τις περιοχές του Αγιάσματος, του Ερατενού, του Ποντολίβαδου, της Πετροπηγής, της Πέρνης, της Γραβούνας και της Ζαρκαδιάς, επισκέφτηκε τη 21η Απριλίου 2021 ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λεωνίδα Καστανά και την προϊσταμένης του παραρτήματος ΕΛΓΑ Καβάλας Ρένα Κατσικέρη. Εκεί προέβησαν στην αυτοψία των χωραφιών που καλλιεργούνται με ακτινίδια και οπωροφόρα δέντρα, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν σημαντικές ζημίες λόγω της πρόσφατης χαλαζόπτωσης.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε τα εξής: «Ακόμη μια χρονιά, δυστυχώς, ο αγροτικός κόσμος της περιοχής του Δήμου Νέστου επλήγη από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Πράγματι, μετά τον παγετό, είχαμε την Δευτέρα 19 Απριλίου και έντονη χαλαζόπτωση η οποία έχει προκαλέσει εκτεταμένες και βαρύτατες ζημίες στην αγροτική παραγωγή. Συζητήθηκε με την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Καβάλας, κλιμάκιο της οποίας ήδη έχει προβεί στην αυτοψία περιοχών που επλήγησαν, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες οριοθέτησης των εκτάσεων και να γίνουν αντικειμενικές και δίκαιες εκτιμήσεις, ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες παραγωγοί».