Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας: Ο «πόλεμος» εναντίον των κουνουπιών συνεχίζεται…

Με τη χρήση σύγχρονών μέσων τεχνολογία πραγματοποιούνται οι επίγειοι και εναέριοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Με αμείωτους ρυθμούς, τη χρήση σύγχρονων μέσων τεχνολογίας και υπό τη συνεχή επίβλεψη του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη, συνεχίζεται με επιτυχία το εκτεταμένο πρόγραμμα ψεκασμών επίγειων και εναέριων που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, σε όλους τους Δήμους του Νομού της Καβάλας, με στόχο την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Με αφορμή τους εναέριους ψεκασμούς που πραγματοποιούνται την 1 και 2 Ιουνίου στο Δήμο Νέστου ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε τα εξής: «Έχοντας ως προτεραιότητα την αποτελεσματική προστασία της υγείας των πολιτών ξεκινήσαμε έγκαιρα τις παρεμβάσεις μας και συγκεκριμένα το πρόγραμμα των επίγειων και εναέριων ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών σε όλη την  Περιφερειακή ενότητα Καβάλας και Θάσου, με στόχο να εξαλείψουμε τους πληθυσμούς των μολυσματικών κουνουπιών που αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία των πολιτών. Τηρώντας τη δέσμευσή μας ότι θα εφαρμόσουμε ένα αποτελεσματικό σχεδιασμό έχουμε καταρτίσει ένα ολιστικό πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, το οποίο βασίζεται στη μείωση του πληθυσμού τους μέσω του περιορισμού των εστιών αναπαραγωγής τους. Τα αποτελέσματα είναι ορατά. Δεν πρόκειται να αφήσουμε ανοχύρωτη την Καβάλα και κανέναν πολίτη απροστάτευτο». Ακολουθεί το εβδομαδιαίο ενδεικτικό Πρόγραμμα καταπολέμησης Κουνουπιών ΠΕ Καβάλας και Θάσου από 31 Μαίου έως 04 Ιουνίου 2021.