Μια κίνηση ανθρωπιάς από τον Χρήστο Γάκη προς τον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Καβάλας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ενημερώθηκε για το πολύτιμο έργο του Συλλόγου και με τις δικές του οικονομικές δυνάμεις πρόσφερε ένα ποσό για την ενίσχυσή του

Σε μια κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Χρήστος Γάκης προς τον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Νομού Καβάλας, προσφέροντας ένα ποσό για την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου.

Παράλληλα, ο κ. Γάκης ενημερώθηκε για τις δράσεις του Συλλόγου και την πολύ σημαντική βοήθεια την οποία παρέχει σε ανθρώπους, οι οποίοι πάσχουν από τη συγκεκριμένη ασθένεια, τόσο σε οικονομικό όσο και σε επίπεδο ψυχολογικής υποστήριξης.

Σημειώνεται δε ότι ο Σύλλογος παρέχει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε ιατρικά κέντρα της Καβάλας, με σκοπό την πρόληψη κατά του καρκίνου. Οι εξετάσεις αυτές παρέχονται σε ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τις αντίστοιχες δαπάνες και όλα τα έξοδα πληρώνονται από τον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου.

«Πιστεύω ότι όλοι μας πρέπει να συνδράμουμε ένα τόσο σημαντικό έργο και όλοι πρέπει να στηρίξουμε δράσεις, με τις οποίες θα παρέχετε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανθρώπους, που για διάφορους λόγους, αδυνατούν οικονομικά να επισκεφτούν εξειδικευμένους ιατρούς. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι κυρίως για την ασθένεια του καρκίνου, οι προληπτικές εξετάσεις είναι η καλύτερη μέθοδος για την αντιμετώπισή του. Η διάγνωση του καρκίνου σε πρώιμο στάδιο είναι σωτήρια για τους ασθενείς. Θεώρησα λοιπόν, μετά από ενημέρωση που είχα από το Διοικητικό Συμβούλιου του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου, ότι πρέπει και εγώ, με τις προσωπικές μου οικονομικές δυνάμεις, να στηρίξω τις προσπάθειες του Συλλόγου, προσφέροντας μία μικρή βοήθεια στους Καβαλιώτες συμπολίτες μου», ανέφερε ο κ. Γάκης.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι πολλοί συμπολίτες μας έχουν στο συγγενικό τους περιβάλλον ανθρώπους οι οποίοι πάσχουν από καρκίνο και γνωρίζουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο οι ασθενείς όσοι και οι συγγενείς τους, δηλώνοντας ότι αυτό και μόνον το γεγονός πρέπει να μας κάνει περισσότερο ευαίσθητους και να μας ενθαρρύνει να στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία για την πρόληψη κατά του καρκίνου και τη συμπαράσταση των καρκινοπαθών.