Νέα επαφή Μέτιου με τον Πολωνό Πρέσβη στην Αθήνα

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα τουριστικής και πολιτιστικής συνεργασίας με τον Artur Lompart να απευθύνει πρόσκληση στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ να συμμετάσχει στο φετινό World Urban Forum

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Πολωνίας στην Αθήνα Artur Lompart είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια παλαιότερης συνάντησης των κυρίων Μέτιου και Lompart, τον Οκτώβριο του 2020, κατά την οποία είχαν συζητηθεί θέματα τουριστικής και πολιτιστικής συνεργασίας και, ιδιαίτερα, η δυνατότητα ανάπτυξης σχέσεων μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της πολωνικής Περιφέρειας Podlaskie, στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία και τη Λιθουανία.

Σήμερα, με τη διαφαινόμενη ύφεση της πανδημίας του κορoνοϊού, οι κύριοι Μέτιος και Lompart επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να προωθήσουν την ανάπτυξη των σχέσεων αυτών. Εξέτασαν επίσης δυνατότητες οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας.

Ο κ. Lompart απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον κ. Μέτιο να συμμετάσχει στο φετινό World Urban Forum, τη διάσκεψη για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για τους Ανθρώπινους Οικισμούς, και η οποία θα λάβει χώρα τον προσεχή Ιούνιο στην πολωνική πόλη Katowice.