Θόδωρος Μαργαρίτης από Καβάλα: Μονόδρομος μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης

Άμεσος στόχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η 3η θέση και πάνω από τη Χρυσή Αυγή στις επόμενες εκλογές, απώτερος να αποτελέσει τον κύριο προοδευτικό πόλο στο ελληνικό πολιτικό «γίγνεσθαι»

Στην Καβάλα βρέθηκε σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 το στέλεχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-Κινήσεις Πολιτών), υπεύθυνος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡΘόδωρος Μαργαρίτης, ο οποίος το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ από το ξενοδοχείο Airotel Galaxy, ενώ από τις 17:00 έως τις 20:00 θα συμμετέχει στην προγραμματισμένη κομματική εκδήλωση στον ίδιο χώρο.

Τον κ. Μαργαρίτη προλόγισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Ιορδάνης Χοροζίδης, ενώ παρών ήταν και το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Καβάλας Κυριάκος Κελίδης. Ο κ. Χοροζίδης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την δημοκρατική ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς και δη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εξ ου και η επίσκεψη του κ. Μαργαρίτη στην Καβάλα, ενώ οι διεργασίες θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Η νηνεμία θα φέρει καταιγίδα…

Ο κ. Μαργαρίτης εξέφρασε το φόβο ότι η νηνεμία που επικρατεί στα τρέχοντα θέματα που αφορούν κυρίως την οικονομία, σύντομα θα μας φέρει σε μια δύσκολη κατάσταση, όταν θα έρθει η ώρα των αποφάσεων, με επίκεντρο την δεύτερη αξιολόγηση η οποία καθυστερεί. «Αυτή η καθυστέρηση σημαίνει ότι η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει το τρένο του προγράμματος της ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο θα διευκόλυνε την ελληνική οικονομία», δήλωσε ο κ. Μαργαρίτης, προσθέτοντας ότι είναι υπαρκτό το σενάριο να βρεθούμε ξανά μπροστά σε ένα σενάριο χρεοκοπίας.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι «με την ρητορική απατηλών υποσχέσεων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές δε λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, γι’ αυτό και έχει κλείσει τον κύκλο της».

Απατηλή η ελπίδα ότι η ΝΔ θα δώσει μόνη της λύση στα προβλήματα

Ο κ. Μαργαρίτης σχολίασε ότι τα ηνία της χώρας πρέπει σύντομα να παραδοθούν σε μία κυβέρνηση ευρείας εθνικής συνεννόησης, «καθώς κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες», ενώ συμπλήρωσε ότι είναι εξίσου απατηλή η ελπίδα «ότι μπορεί να έρθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να δώσει λύση στα προβλήματα, όπως ήταν απατηλές και οι προσδοκίες από τον ΣΥΡΙΖΑ και όσοι πιστέψουν στη ΝΔ ότι μπορεί να δώσει λύση, θα διαψευστούν».

Γιατί κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης

Επανέλαβε ότι είναι μονόδρομος η κυβέρνηση ευρείας εθνικής συνεννόησης στην οποία πρέπει να είναι μέσα και το πρώτο και το δεύτερο κόμμα, παραθέτοντας τους εξής 3 βασικούς λόγους: Η Ελλάδα θα μπορεί να διαπραγματευτεί με τους δανειστές με καλύτερους όρους, θα μπορέσουν να προχωρήσουν ορισμένες μεταρρυθμίσεις βασικές για τη χώρα και θα αναπτυχθούν νέες ευνοϊκές ρήτρες για την προσέλκυση επενδύσεων.

«Για να φτάσουμε μέχρι εκεί, πρέπει να ηττηθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και να ισχυροποιηθεί ο πόλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ώστε με τους νέους συσχετισμούς των δυνάμεων, να επιβληθεί από τα πράγματα η γραμμή της εθνικής συνεννόησης, γι’ αυτό και η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2015 την προσπάθεια διαμόρφωσης μιας ευρύτατης σύνθεσης όλων των δυνάμεων της Σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού Κέντρου και της Ανανεωτικής Αριστεράς», δήλωσε ο κ. Μαργαρίτης, ενώ έκανε άνοιγμα προς όλες τις προαναφερόμενες δυνάμεις, μεταξύ αυτών και στο Ποτάμι, να συνταχθούν με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη «για να αλλάξουν επιτέλους οι συσχετισμοί, με μόνο όρο να συσπειρωθούμε όλοι κάτω από το κοινό μας σπίτι, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Σημείωσε, επίσης, ότι εκπέμπουν θετικά μηνύματα τόσο οι δημοσκοπήσεις, όσο και η συσπείρωση που παρουσιάζουν οι δυνάμεις που έχουν ήδη συνταχτεί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ τόνισε ότι «το κύριο ζήτημα που έχουμε βάλει είναι να είμαστε 3η δύναμη και πάνω από τη Χρυσή Αυγή, αλλά κυρίως μας ενδιαφέρει να είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη συντηρητική παράταξη».

Επαρκής η ενημέρωση για τη ΒΦΛ

Σε ερώτηση για το αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι αρκούντως ενημερωμένη για το θέμα της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, ο κ. Μαργαρίτης τόνισε ότι «εγώ προσωπικά πρόσφατα ενημερώθηκα και θα ενημερώσω περαιτέρω και το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο». Από την πλευρά του ο κ. Κελίδης δήλωσε ότι «το θέμα το έχουμε εξαντλήσει και στις συναντήσεις που είχαμε εδώ στο παρελθόν και νομίζω ότι η παράταξη έχει εκφραστεί».