Το «πέρασμα» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από την Καβάλα μέσα από σπάνιες φωτογραφίες και ντοκουμέντα

Ένα «ταξίδι» στον χρόνο με την πολύτιμη βοήθεια του Αρχείου του Σταύρου Υφαντίδη

Ο Σταύρος Υφαντίδης, ένα από τα παλιότερα και πλέον έμπειρα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα, μοιράζεται μαζί μας αναμνήσεις από τη «σχέση» του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με αφορμή τον θάνατό του τα ξημερώματα της Δευτέρας 29 Μαΐου 2017 σε ηλικία 99 ετών, μέσα από φωτογραφίες και ντοκουμέντα βγαλμένα από το προσωπικό του αρχείο.

Ο κ. Υφαντίδης, συνταξιούχος σήμερα, διετέλεσε μεταξύ άλλων Οργανωτικός Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας της Καβάλας, ενώ ήταν και ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα, του συνδικαλιστικού «βραχίωνα» της ΝΔ.

Καβάλα, Σεπτέμβριος 1984: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εισέρχεται στο Πάρκο Φαλήρου Καβάλας, σε γιορτή της ΟΝΝΕΔ. λίγες μέρες μετά την εκλογή του ως αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν και η πρώτη επίσκεψή του σε πόλη εκτός Αθηνών ως πρόεδρος. Ο Σταύρος Υφαντίδης διακρίνεται πρώτος δεξιά.

Θεσσαλονίκη, Οκτώβριος 1989: Σύσκεψη με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς. Μεταξύ άλλων, διακρίνονται οι πρώην υπουργοί Γιώργος Παναγιωτόπουλος και Γιώργος Καλαντζής και ο πρώην πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης Κώστας Τάτσης. Ο Σταύρος Υφαντίδης στο κέντρο, καθισμένος.

Καβάλα, 13 Μαΐου 1991: Ο Σταύρος Υφαντίδης υποδέχεται τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με την ιδιότητα του Διευθυντή Τύπου και Εθιμοτυπίας της Νομαρχίας Καβάλας στο Αεροδρόμιο της Καβάλας. Η έλευση του πρωθυπουργού στην Καβάλα έγινε με αφορμή τη θεμελίωση του Οικισμού των Ποντίων της Σοβιετικής Ένωσης στο Ζυγό Καβάλας.

Ρεπορτάζ από τον Τύπο της εποχής για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Καβάλα και την υποδοχή που του επεφύλαξαν οι Πόντιοι της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης χαιρετίζει το Α΄ Πανελλήνιο Συνέδριο της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα, στα μέσα του 1990.

Στιγμιότυπο από το ίδιο Συνέδριο. Ο Σταύρος Υφαντίδης διακρίνεται καθήμενος, στη δεύτερη σειρά τέρμα δεξιά.

Προσωπική ευχετήρια κάρτα με ιδιόχειρη αφιέρωση του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προς τον Σταύρο Υφαντίδη, Χριστούγεννα 1990.