Μακάριος Λαζαρίδης περί ΤΟΜΥ Καβάλας, Πολάκη, Τσίπρα και… τσίπας!

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη «καλωσορίζει» στην πόλη τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας

Εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2018 η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Καβάλας στον Άγιο Λουκά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ) και το γεγονός δεν αφήνει να «πέσει κάτω» ο Μακάριος Λαζαρίδης ο οποίος σε δήλωσή του «κατακεραυνώνει» την κυβέρνηση για τις επιλογές της στον Τομέα της Υγείας.

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει λόγο για «προχειρότητα» στη δημιουργία της ΤΟΜΥ Καβάλας που, παράλληλα, υποβαθμίζει -μέσω της στέγασής της στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας- την παρεχόμενη ψυχιατρική φροντίδα, ενώ προβλέπει ότι ένα ακόμη «φιάσκο» και με τον Τομέα ΕΚΑΒ Θάσου που πρόκειται να εγκαινιάσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, επισημαίνοντας το γεγονός ότι δίχως να έχουν εξασφαλιστεί οι θαλάσσιες διακομιδές με τα πλοία επιφυλακής, ουσιαστικά πρόκειται για ένα… «δώρο-άδωρο»!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης Λαζαρίδη.

Και στον τομέα της Υγείας η Κυβέρνηση Τσίπρα έχει, τσίπα δεν έχει

«Ασφαλώς οι κάτοικοι της Καβάλας και της Θάσου έχουμε ανάγκη για καλύτερες υπηρεσίες Υγείας. Τίποτε, όμως, δεν εξασφαλίζεται με κομματικές φιέστες προεκλογικής σκοπιμότητας.

Η απόφασή τους να εγκαταστήσουν Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) στο κτήριο του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καβάλας (ΚΚΨΥ), χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη για την χαρτογράφηση των αναγκών της Περιφέρειας, αφενός υποβαθμίζει την παρεχόμενη ψυχιατρική φροντίδα και αφετέρου δεν εξασφαλίζει καμία βελτίωση.

Άλλωστε η νέα μονάδα κινδυνεύει από υποστελέχωση καθώς το ποσοστό συμμετοχής των γιατρών στις Τοπικές Μονάδες Υγείας δεν ξεπερνά το 30%, ενώ δεν έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση αφού τα απαιτούμενα κονδύλια προέρχονται κατά κύριο λόγο από το  ΕΣΠΑ.

Ας ακούσει επιτέλους η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τις εκκλήσεις των ασθενών και σύσσωμου του προσωπικού του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Καβάλας και ας προχωρήσει σε κινήσεις ουσίας που θα βελτιώνουν τις παροχές Υγείας στους πολίτες της περιοχής μας.
​​​​​​
Σε ό,τι αφορά τα εγκαίνια αύριο του Τομέα ΕΚΑΒ της Θάσου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ξεχνάει μία βασική λεπτομέρεια: Ότι δεν έχει εξασφαλίσει τις θαλάσσιες διακομιδές με τα πλοία επιφυλακής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τουλάχιστον τις νυχτερινές ώρες ο σταθμός του ΕΚΑΒ θα επιχειρεί μόνο εντός του νησιού χωρίς καμία δυνατότητα διακομιδής προς το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας»!

Η Κυβέρνηση και στον τομέα της υγείας, Τσίπρα έχει, τσίπα δεν έχει».