Συνάντηση Τσανάκα με τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Απορριμμάτων

Η δήμαρχος Καβάλας συζήτησε με τον Βαγγέλη Καπετάνιο θέματα τα οποία άπτονται της διαχείρισης απορριμμάτων, με αφορμή την παρουσία του στην Καβάλα ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Συνάντηση με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα είχε το απόγευμα του Σαββάτου 24 Μαρτίου 2018 στο δημαρχείο ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Απορριμμάτων του υπουργείου Εσωτερικών Βαγγέλης Καπετάνιος, με αφορμή την παρουσία του στην πόλη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις εκδηλώσεις και στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

Ο κ. Καπετάνιος μετέφερε στη δήμαρχο ότι θεώρησε σημαντικό να την ενημερώσει για όλες τις πρωτοβουλίες τις οποίες έχει πάρει το υπουργείο για τη διαχείριση των απορριμμάτων και να δώσει απαντήσεις στα σχετικά ερωτήματα τα οποία θέτει κατά καιρούς ο δήμος, «ξέροντας ότι κι εσείς έχετε πάρει πολύ ζεστά το συγκεκριμένο ζήτημα», όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

Από την πλευρά της η κ. Τσανάκα ευχαρίστησε τον κ. Καπετάνιο για την παρουσία του και κυρίως για την πρωτοβουλία του να ενημερώσει τη δήμαρχο για τις ενέργειες και τις προθέσεις του υπουργείου πάνω σε ένα σημαντικό ζήτημα, όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, λέγοντας, παράλληλα, ότι ο δήμος καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα «και ό,τι μας πείτε, θα είναι πολύ σημαντικό και θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το έργο μας», ανέφερε η δήμαρχος.

Ο κ. Καπετάνιος με καταγωγή από τη Θυρέα Διδυμότειχου ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα τον Απρίλιο του 2015, με απόφαση του τότε υπουργού Εσωτερικών και σημερινού προέδρου της βουλής Νίκου Βούτση και παραμένει μέχρι σήμερα.

Ο Εβρίτης επιστήμονας έχει ασχοληθεί αρκετά χρόνια με τη διαχείριση των απορριμμάτων και έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια ως ομιλητής, ενώ έχει συνεργαστεί και με τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.