Μακάριος Λαζαρίδης για διόδια: Από το κίνημα «Δεν πληρώνω» στη λογική του… «Πληρώστε περισσότερα»!

Δήλωση του Συμβούλου Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την πρόθεση της Εγνατίας Οδού να κατασκευάσει νέο μετωπικό σταθμό εντός του νομού Καβάλας

Λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του Πανκαβαλιώτικου Συλλαλητηρίου ενάντια στα διόδια της Καβάλας, ο Μακάριος Λαζαρίδης καλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αξιοποιήσει επιτέλους το αναπτυξιακό εργαλείο της Εγνατίας Οδού και να «ξεχάσει» την «πρόχειρη, περιβαλλοντολογικά και οδικά επικίνδυνη» τοποθέτηση ενός ακόμη μετωπικού σταθμού διοδίων εντός των ορίων του νομού μας.

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει λόγο σε σχετική ανακοίνωσή του για «κοροϊδία» και «ψέμα» σε βαθμό που πλέον δεν μπορεί να γίνει ανεκτό!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης Λαζαρίδη για τα διόδια:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από την υποστήριξη του κινήματος “Δεν πληρώνω” – το οποίο δεν στήριξε ποτέ η Νέα Δημοκρατία – συντάσσεται πλέον με τη λογική του “Πληρώστε περισσότερα”. Ενώ δεσμεύονταν ότι θα μειώσει το συνολικό κόστος των διοδίων της Εγνατίας Οδού τελικά το αυξάνει δημιουργώντας νέους μετωπικούς και πλευρικούς σταθμούς, χωρίς καμία μελέτη και με αυθαίρετη λογική χωροθέτησης υπό τον πανικό των προαπαιτούμενων.

Και όλα αυτά, όταν ο αρμόδιος υπουργός κ. Σπίρτζης έχει εξαγγείλει την εγκατάσταση αναλογικού συστήματος διοδίων εντός του έτους. Πόση κοροϊδία και ψέμα επιτέλους μπορούμε να ανεχθούμε;

Η δημιουργία ενός ακόμη σταθμού διοδίων εντός της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας είναι πρόχειρη, περιβαντολογικά και οδικά επικίνδυνη και αναμένεται να επιβαρύνει σημαντικά το κέντρο της πόλης όταν τεθεί σε λειτουργία.

Καλώ την Κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό και με σοβαρότητα να αξιοποιήσει το αναπτυξιακό εργαλείο της Εγνατίας Οδού προωθώντας ενέργειες που αφορούν το όφελος των τοπικών κοινωνιών, την αναλογικότητα και την ασφάλεια του αυτοκινητοδρόμου με τη σωστή συντήρηση του».