Ο Μακάριος Λαζαρίδης στην Ίμβρο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη [φωτογραφίες]

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και με μέλη της ελληνικής κοινότητας-Τα σχέδια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ίμβρου με την Καβάλα και τη Θάσο

O Καβαλιώτης υπεύθυνος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, συνόδευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ίμβρο, όπου πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη. Παράλληλα, συναντήθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη της ελληνικής κοινότητας.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την Ίμβρο ως παράδειγμα προς μίμηση ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ ελληνικής και τουρκικής κοινότητας, ενώ ενέπλεξε και την Καβάλα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με τα ελληνικά νησιά λέγοντας: «Εύχομαι να μου δοθεί κι εμένα η δυνατότητα να μπορέσω να βοηθήσω, ώστε να γίνει πράξη αυτό το οποίο είπατε, να υπάρξει δηλαδή μια απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ της Ίμβρου και ελληνικών νησιών, της Λήμνου, της Σαμοθράκης, της Θάσου, αλλά και της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας ενδεχομένως.

»Πιστεύω ότι αυτό θα κάνει πάρα πολύ καλό στον τουρισμό της Ίμβρου, ένα νησί το οποίο έχει πολύ μεγάλες τουριστικές δυνατότητες, θα φέρει περισσότερο κόσμο στο νησί, θα φέρει περισσότερους κατοίκους της Ίμβρου προς τα ελληνικά νησιά. Και το γεγονός ότι αυξάνεται και ο ελληνικός πληθυσμός της Ίμβρου τα τελευταία χρόνια, δε σημαίνει απλά ότι έρχονται γιατί υπάρχουν ελληνικά σχολεία, αλλά έρχονται γιατί αισθάνονται καλοδεχούμενοι στο νησί και χαίρομαι πολύ που συνάντησα και έναν Έλληνα ο οποίος δουλεύει για εσάς».