«Ρήγμα» στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή ενάντια στα διόδια. Αποχώρηση Κελαϊδάκη με «αιχμές» για τον «διττό» ρόλο Τσανάκα

«Η δήμαρχος πατάει σε δυο βάρκες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης κάνοντας, μεταξύ άλλων, και λόγο για «κοροϊδία»!

Λίγες μέρες μετά τη διεξαγωγή του Πανκαβαλιώτικου Συλλαλητηρίου ενάντια στην εγκατάσταση μετωπικού σταθμού διοδίων στην Εγνατία Οδό «επάνω» από την Καβάλα, στην Άσπρη Άμμο (διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ και δείτε φωτογραφίες εδώ) και η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του δήμου Καβάλας που είχε αναλάβει τη διοργάνωσή του αλλά και τον συντονισμό του αγώνα δέχεται ένα καίριο «πλήγμα».

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης, δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Κελαϊδάκης αποχώρησε από την Επιτροπή, καταγγέλλοντας τη Δήμητρα Τσανάκα, ούτε λίγο ούτε πολύ, για «διγλωσσία» και προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου και του έργου της.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΑΠ αναφέρεται ότι «τον πολίτη μπορεί να τον κοροϊδέψεις για αυτό που είσαι μια δύο και τρεις φορές, όχι για πάντα…», ενώ υπογραμμίζεται η «αμφισημία» των πρόσφατων δηλώσεων της δημάρχου Καβάλας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΚΑΠ για την αποχώρηση Κελαϊδάκη.

Όταν λέμε STOP στα διόδια… δεν εννοούμε να γίνονται εργασίες εγκατάστασης…

«Μπορεί όλες αυτές τις ημέρες προς χάριν της ενότητας και της επιτυχίας του συλλαλητηρίου να δεχτήκαμε πολλές άστοχες δηλώσεις της Διοίκησης του Δήμου. Μάλιστα για αυτήν την ενότητα καλέσαμε σε υπομονή και της άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα αυτή η ανοχή μας να εκληφθεί ως αδυναμία σε βαθμό που στελέχη της Διοίκησης κυριολεκτικά άλλα να δηλώνουν και άλλα να πράττουν.

Γνωρίζαμε ότι η Δήμαρχος δεν είναι συνηθισμένη σε έντονους κοινωνικούς αγώνες, προσπαθήσαμε να αναπληρώσουμε εμείς αυτό το κενό της. Δεν μπορούμε να κλείσουμε όμως τα μάτια και να λέμε οι εργασίες εγκατάστασης των διοδίων δε θα γίνουν και αυτές να γίνονται…

Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μία διαπαραταξιακή που προς τα έξω φαίνεται ότι συντονίζει τον αγώνα ενώ αυτός καθορίζεται από τη Δήμαρχο με συνεχείς δηλώσεις υποτονικότητας για να μην τις χαρακτηρίσουμε διαφορετικά.

Αγώνας ξεσηκωμού της κοινωνίας απέναντι στα Διόδια δε γίνεται χωρίς να τον πιστεύει ο πρώτος πολίτης αυτής της πόλης. Κανένας μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να κάνει ομελέτα χωρίς να σπάσει αυγά. Σε δύο βάρκες μπορεί κάποιος να σταθεί για λίγο μετά πρέπει να διαλέξει γιατί η κοινωνία βλέπει, αφουγκράζεται δεν εξαπατείται για αγώνες που δε δίνονται.

Δεν πρόκειται να παρακαλέσουμε καμία διαπαραταξιακή να συνεδριάσει και να κλιμακώσει τον αγώνα της.

Τους κοινωνικούς αγώνες πρέπει να τους πιστεύεις πρώτα εσύ για να περιμένεις απήχηση και αποτέλεσμα.

Αγώνες για τα μάτια του κόσμου δε δίνουμε γι’ αυτό και αποχωρούμε από τέτοιου είδους διαπαραταξιακές που ψάχνουν για δικαιολογίες και καταμερισμό ευθυνών στους άλλους.

Οι κοινωνικοί αγώνες δε γίνονται με λόγια, απαιτούν θυσίες, συγκρούσεις υπομονή, θέληση και προπαντός σταθερή θέση.

Τον πολίτη μπορεί να τον κοροϊδέψεις για αυτό που είσαι μια δύο και τρεις φορές, όχι για πάντα…».

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…