Κωστής Σιμιτσής: Ο φασισμός είναι μεταδοτική ασθένεια και κινδυνεύουμε όλοι με ασφυξία

Η παράταξη της Ανοιχτής Πόλης καταδικάζει την «επίθεση» στον Γιάννη Μπουτάρη και ζητά από τη δήμαρχο Καβάλας να τοποθετηθεί δημόσια για την ανάρτηση του Χρήστου Πασχαλίδη

Για έναν «ψευδεπίγραφο πατριωτισμό» που χτυπά ανθρώπους για τις ιδέες και τους λόγους τους κάνει λόγο σε γραπτή δήλωσή του ο Κωστής Σιμιτσής με αφορμή τον προπηλακισμό που δέχτηκε το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 σε εκδήλωση στη Θεσσαλονική με αφορμή τη Μέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια, ενώ δεν παραλείπει να την «προβάλλει» και στα «καθ’ ημάς», αναφερόμενος στην ανάρτηση του συμβούλου της πλειοψηφίας Χρήστου Πασχαλίδη ο οποίος επικρότησε τη στάση του εξαγριωμένου «πλήθους» της Θεσσαλονίκης, ζητώντας μάλιστα να πάθουν τα ίδια και οι «προδότες βουλευτές» (διαβάστε σχετικά εδώ) προτού βέβαια ο ίδιος παραιτηθεί λίγες ώρες μετά, κατόπιν πιέσεων και εν μέσω κατακραυγής (διαβάστε τη δήλωση παραίτησής του από το Δημοτικό Συμβούλιο εδώ).

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης του τ. δημάρχου Καβάλας.

Με τον Μπουτάρη, όπως με κάθε ελεύθερο άνθρωπο

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Ζητάμε την άμεση και χωρίς καθυστέρηση ποινική δίωξη των πρωταγωνιστών που με τις πράξεις τους προσέβαλαν τη δημοκρατία και δυσφήμησαν τη χώρα μας διεθνώς. Η Ελλάδα γέννησε τη δημοκρατία. Δεν θα την καταστρέψουν όσοι στο όνομα ενός ψευδεπίγραφου πατριωτισμού χτυπούν ανθρώπους για τις ιδέες και για τους λόγους τους.

Ζητάμε επίσης από τη δήμαρχο Καβάλας να τοποθετηθεί δημόσια για τα εγκληματικά γεγονότα της Θεσσαλονίκης και ιδίως να καταδικάσει πολιτικά τον συνεργάτη της και μέλος της παράταξης «Ανάσα για την πόλη» που επιδοκίμασε το λιντσάρισμα του Γιάννη Μπουτάρη. Ο φασισμός είναι μεταδοτική ασθένεια και κινδυνεύουμε όλοι με ασφυξία».