Συμπαράταξη Πολιτών: Ποτέ ξανά φασισμός…

Την απερίφραστη καταδίκη της στην επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη εκφράζει η δημοτική παράταξη της Καβάλας

Την άμεση σύλληψη των δραστών και την αποτροπή της βίας και του μίσους που γεννιέται από τον φασισμό, ζητάει με ανακοίνωση της η «Συμπαράταξη Πολιτών» με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Η δημοτική παράταξη της Καβάλας επισημαίνει ότι η επίθεση αυτή είναι επίθεση στην δημοκρατία, την ελευθερία λόγου και την διαφορετική άποψη και δεν παραλείπει να επισημάνει την θλίψη της για το γεγονός ότι δημοτικός σύμβουλος της Καβάλας επικρότησε τέτοιες ενέργειες.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της «Συμπαράστασης Πολιτών»

«Επιτέθηκαν στη δημοκρατία, στην ελευθερία του λόγου και τη διαφορετική άποψη»

«Η Συμπαράταξη Πολιτών καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο και ξεκάθαρο τρόπο την επίθεση ακροδεξιών στοιχείων σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Τα φασιστικά εθνικιστικά  στοιχεία που επιτέθηκαν στον Μπουτάρη, επιτέθηκαν στη δημοκρατία, στην ελευθερία του λόγου, στη διαφορετική άποψη και αμαύρωσαν την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.
Η άμεση σύλληψη των δραστών και η ποινική τους δίωξη είναι το αυτονόητο καθήκον της πολιτείας. Όπως καθήκον όλων μας είναι να μην επιτρέψουμε να επικρατήσει η βία και το μίσος που γεννά ο φασισμός .
Παράλληλα θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί το γεγονός, δημοτικός σύμβουλος του δήμου μας και της παράταξης της Δημάρχου να επικροτεί τέτοιες ενέργειες.
Καλούμε τη Δήμαρχο και την παράταξη της να πάρουν θέση .
Ποτέ ξανά φασισμός»!