Μακάριος Λαζαρίδης: Πρόκληση για την Καβάλα η κατάργηση του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου

Δέσμευση ότι ο σχετικός Νόμος Γαβρόγλου που προβλέπει το «κλείσιμο» του ΠΕΚ θα καταργηθεί από την αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

ΟΣύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την κατάργηση του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου (Π.Ε.Κ.) στην Καβάλα που ψηφίστηκε στη Βουλή την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποτελεί πρόκληση για το Νομό μας, αλλά και για ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης η ψήφιση από την Κυβέρνηση του νομοσχεδίου που μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση των Περιφερειακών Επιμορφωτικών Κέντρων Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, δημιουργώντας μόνο ένα Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Συντονισμού (ΠΕΚΕΣ) στην Κομοτηνή. Και είναι πρόκληση για πολλούς και σπουδαίους λόγους:

  1. Διότι το ΠΕΚΕΣ Κομοτηνής θα καλύπτει μια τεράστια γεωγραφική έκταση ακτίνας 400 χλμ., πέντε Νομών και δυο νησιών, γεγονός που θα δυσχεραίνει το έργο του σε βάρος ολόκληρης της ακριτικής περιοχής μας. Πολύ περισσότερο όταν το κέντρο αυτό θα επωμίζεται επιπλέον και την ευθύνη για την μειονοτική εκπαίδευση.
  2. Τα Π.Ε.Κ. στεγάζονται σε δημόσια κτίρια, διαθέτουν υποδομές – αίθουσες παρουσιάσεων, εργαστήρια, βιβλιοθήκες – προσβάσιμες, όχι μόνο στους εκπαιδευτικούς, αλλά και σε φοιτητές και έχουν χαμηλό κόστος.
  3. Η προκλητική για την περιοχή μας κυβερνητική απόφαση οφείλεται στο γενικότερο πνεύμα του νομοσχεδίου Γαβρόγλου που στόχο έχει να καταργήσει τις σημερινές δομές διοίκησης στο χώρο της Παιδείας και να δημιουργήσει νέες, προκειμένου να εγκαταστήσει κομματικούς εγκάθετους. Αποδεικνύει αδιαφορία για την ακριτική αυτή γωνιά της Πατρίδας μας, υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.

Δέσμευση τη Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Προέδρου μας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να καταργήσει ως αυριανή Κυβέρνηση το Νόμο Γαβρόγλου».