ΟΝΝΕΔ Καβάλας για Μακεδονικό: «Παταγώδης αποτυχία και ασύλληπτη εθνική υποχώρηση»

Αιχμηρή ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης για την συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, με κατηγορίες για αλαζονεία, αποπροσανατολισμό, θέατρο και απαξίωση των θεσμών

Την θέση της για την συμφωνία Ελλάδος και Σκοπίων για την ονομασία του γειτονικού κράτος, καταθέτει με δελτίο τύπου η ΟΝΝΕΔ Καβάλας η οποία την χαρακτηρίζει τεράστια απάτη και ταυτόχρονα ταφόπλακα της Μακεδονίας. Υποστηρίζει επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πολιτική και λαϊκή νομιμοποίηση να προχωρήσει σε αυτήν την παρωδία καταπατώντας την αρχή της δεδηλωμένης και απαξιώνοντας το κοινοβούλιο

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΟΝΝΕΔ

«Η συμφωνία δεν πληροί τις προϋποθέσεις που από την αρχή ετέθησαν από την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

«Έπειτα από μια περίοδο έξι μηνών μυστικών παρασκηνιακών διαβουλεύσεων μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Ζάεφ, οι δύο πλευρές προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας για την επίλυση του ανοιχτού ζητήματος. Έξι μήνες κατά τους οποίους ο ελληνικός λαός με σθένος και εθνική επαγρύπνηση διατράνωνε διαρκώς και με κάθε ευκαιρία την αντίθεση του, στους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφορικά με το ζήτημα των Σκοπίων.

Παρόλα αυτά η Κυβέρνηση αντί να ακούσει το μήνυμα του ελληνικού λαού και να το ερμηνεύσει έμπρακτα πολιτικά, αποφάσισε να το απαξιώσει, να το περιθωριοποιήσει και φυσικά να εξοντώσει ηθικά τους χιλιάδες Έλληνες πολίτες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία σε όλη την επικράτεια. Ταυτόχρονα με πλήρη αλαζονεία, δεν ενημέρωνε ούτε τον ελληνικό λαό, ούτε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων επιτρέποντας όλο αυτό το διάστημα να λάβει χώρα μια τεράστια χαώδης παραφιλολογία.

Παράλληλα, μετά την τεράστια προσέλευση του κόσμου στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, επιχείρησε να αλλάξει το πολιτικό κλίμα πετώντας για ακόμη μια φορά λάσπη στον ανεμιστήρα σε εκείνους που δεν μπορούσαν να πλήξουν πολιτικά με τα συμβατικά μέσα,  σερβίροντας στον ελληνικό λαό ένα «καλοψημένο» δήθεν σκάνδαλο νομίζοντας ότι είναι τόσο αποπροσανατολισμένος που θα μπει σε αυτήν την λογική και θα σταματήσει να αγωνιά για τα πραγματικά προβλήματα και για τα όσα τελικά έγιναν, παρά τις αντιδράσεις και την αντίθεση του.

Όλα αυτά, χωρίς να έχει εξασφαλισμένη την συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με τον Καμμένο να δηλώνει ότι θα διαγράψει όποιον Βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ψηφίσει  συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία αλλά να στηρίζει την κυβέρνηση.  Οι Έλληνες πολίτες είναι βέβαιο ότι δεν αντέχουν άλλο να υποτιμάται κατά τέτοιον τρόπο η νοημοσύνη τους. Αυτό το θέατρο, χωρίς όρια, πρέπει κάποτε να σταματήσει.

Δεν έχει κανένα προηγούμενο στην συνταγματική μας ιστορία και αποτελεί προσβολή του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος. Αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει καμία πολιτική και λαϊκή νομιμοποίηση να προχωρήσει σε αυτήν την παρωδία καταπατώντας την αρχή της δεδηλωμένης και απαξιώνοντας το κοινοβούλιο και τους θεσμικούς αρμούς της Δημοκρατίας μας.

Αυτή η συμφωνία για την οποίαν πανηγυρίζουν Τσίπρας – Κοτζιάς, η δήθεν τεράστια διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας αποτελεί μια τεράστια απάτη και ταυτόχρονα ταφόπλακα της Μακεδονίας. Μια συμφωνίας που δεν θα ισχύει erga omnes καθώς με την υπογραφή του κ. Τσίπρα αυτή η χώρα πλην των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα θα αποκαλείται και θα αναγράφεται ως North Macedonia και όχι ως Severna Makedonija.

Μια συμφωνία που δεν επιδρά στον πυρήνα του προβλήματος που είναι ο αλυτρωτισμός αφού πάλι με την υπογραφή του κ. Τσίπρα  αναγνωρίζεται μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα. Αυτό αποτελεί παταγώδης αποτυχία και ασύλληπτη εθνική υποχώρηση.

Η ΟΝΝΕΔ όπως και η Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισαν τις θέσεις τους αναφορικά με το ανοιχτό εδώ και δεκαετίες ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και είναι βέβαιον ότι αυτή η συμφωνία δεν πληροί σε καμία περίπτωση τις προϋποθέσεις που από την αρχή ετέθησαν από την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Κυβέρνηση δεν θα έχει καμία απολύτως συναίνεση στην διαχείριση αυτής της εθνικής ήττας και ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι σίγουρος ότι θα ως αξιωματική αντιπολίτευση η ΝΔ θα αξιοποιήσει κάθε παρεχόμενο μέσο και εργαλείο προκειμένου αυτή η συμφωνία να μην γίνει ποτέ πράξη, υπηρετώντας το εθνικό συμφέρον».