Ανταπάντηση Σιμιτσή σε Τουλκίδη: Κόντρες με το… μηδέν δεν είναι δυνατό να γίνουν!

Ο τ. δήμαρχος Καβάλας απαντά στον αντιδήμαρχο του... ανύπαρκτου Προγραμματισμού του δήμου Καβάλας

Απόλυτος ως προς το έργο της Διοίκησης Τσανάκα σε ό,τι αφορά τον Προγραμματισμό αλλά και τα Έργα εμφανίζεται για ακόμη μία φορά ο Κωστής Σιμιτσής, ανταπαντώντας στον Δημοσθένη Τουλκίδη και τα όσα, επίσης «αιχμηρά», έγραψε ο τελευταίος στη δική του ανακοίνωση (διαβάστε την εδώ).

Ο τ. δήμαρχος Καβάλας τονίζει στον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν κάνει τίποτε άλλο από το να εκτελεί -στην καλύτερη των περιπτώσεων- έργα που σχεδιάστηκαν επί των ημερών του, ενώ οι ελλείψεις στον προγραμματισμό ακόμα και αυτών των εργών στερεί από τον δήμο Καβάλας αναπτυξιακούς πόρους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανταπάντησης Σιμιτσή.

Προς αντιδήμαρχο του ανύπαρκτου Προγραμματισμού του Δήμου Καβάλας: «Είστε καλοί μόνο στις κυβιστήσεις»

«Ανησυχούμε για το μέλλον του τόπου μας, ακριβώς γιατί υποτίθεται πως το σχεδιάζετε εσείς. Δεν κάνουμε αντιπαράθεση. Κόντρες με το μηδέν δεν είναι δυνατό να γίνουν. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να σε ρουφήξει και να σε εκμηδενίσει.

Μας απασχολεί η αδιαφορία σας σχετικά με τον πολεοδομικό σχεδιασμό. Η λειψή και στρεψόδικη απάντηση που σπεύσατε να δημοσιεύσετε αποδίδει ακριβώς το κλίμα της ραθυμίας που έχει καταλάβει όλους σας στη σημερινή διοίκηση του Δήμου. Στα λόγια το παλεύετε, στις πράξεις όμως όχι –εκτός κι αν πρόκειται για κωλοτούμπες.

Από τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης το 12ο Δημοτικό Σχολείο ήταν δημοπρατημένο αλλά καταφέρατε να το απεντάξετε από το ΕΣΠΑ για να το καρπωθείτε εσείς στη νέα προγραμματική περίοδο. Το ίδιο συνέβη και με την ανάπλαση του οικοπέδου Κρέη. Γιατί δεν τα προχωρείτε τώρα που ξαναεγκρίθηκαν; Κι αν είχατε ξεκινήσει τη μελέτη του Σχεδίου Πόλης το 2015, όπως σας συμβουλεύαμε, σήμερα πολλά προβλήματα θα είχανε λυθεί.

Τα παραπάνω έργα, καθώς και άλλα που «ξεχάσατε», αποτελούν μέρος του δικού μας σχεδιασμού. Εσείς, η σημερινή διοίκηση που φεύγει το 2019, τι σχεδιασμό θα παραδώσετε στους επόμενους»;