Ο Κωστής Σιμιτσής «βλέπει» πολιτικό ενδιαφέρον της διοίκησης Τσανάκα για το Kavala Night City Run

Ο τέως δήμαρχος κάνει λόγο ακόμα και για «πρώτης γραμμής στελέχη της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας τα οποία πιέζονται αφόρητα να θέσουν υποψηφιότητα ως δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη της κ. Τσανάκα»

Για «μικροπολιτική αξιοποίηση» του Kavala Night City Run από τη διοίκηση Τσανάκα κάνει λόγο με ανάρτησή του ο τέως δήμαρχος Καβάλας και υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Κωστής Σιμιτσής, ενώ επικαλείται τη «γαλαντομία» του δήμου ο οποίος «από το 2014 χρηματοδοτεί αφειδώς τον θεσμό» και παράλληλα αποκαλύπτει ότι η Δημοτική Αρχή «εκτός του προϋπολογισμού (σ.σ.: του αγώνα) καταβάλλει σε τοπικό κανάλι και άλλα 1.500 ευρώ για την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα».

Πέρα από το οικονομικό σκέλος, όπως, ο κ. Σιμιτσής αναφέρει ότι «κάποια από τα πρώτης γραμμής στελέχη της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας πιέζονται αφόρητα να θέσουν υποψηφιότητα ως δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη της κ. Τσανάκα», προσθέτοντας ότι «ο αγώνας δεν πρέπει να αξιοποιείται μικροπολιτικά».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κωστή Σιμιτσή

Το Kavala Night City Run είναι ένας σχετικά καινούργιος αθλητικός θεσμός που αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της πόλης μας και προσελκύει αρκετούς επισκέπτες εναλλακτικού τουρισμού. Η επιτυχία του προκαλεί αναπόφευκτα και το πολιτικό ενδιαφέρον της σημερινής δημοτικής αρχής. Αν οι άνθρωποι της διοίκησης δίνουν χρήματα, γην και ύδωρ, σε κάθε «πικραμένο», πόσες πιθανότητες υπάρχουν να αρνηθούν βοήθεια στον πετυχημένο και ανερχόμενο θεσμό με τις φαντασμαγορικές τελετές λαμπαδηδρομίας, τις συναυλίες και τη μαζικότητα του νυχτερινού αγώνα;

Από το 2014 που ξεκίνησε ο θεσμός ο Δήμος Καβάλας χρηματοδοτεί αφειδώς τον θεσμό. Όλα τα έξοδα πληρωμένα, από τα μπλουζάκια που δίνονται στους αθλητές μέχρι τα κύπελλα, τα μετάλλια, τα γεύματα αθλητών και κριτών. Είκοσι χιλιάδες ευρώ δίνει ο Δήμος για πληρωθούν όλες ανεξαίρετα οι δαπάνες. Μπροστά στις 260.000 ευρώ του Κοσμόπολις τα 20 χιλιάρικα μοιάζουν με ασήμαντες καραμέλες.

Φυσικά η γαλαντομία του Δήμου δεν τελειώνει εδώ. Εκτός του προϋπολογισμού καταβάλλει σε τοπικό κανάλι και άλλα 1.500 ευρώ για την τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα. Το κανάλι κάνει βεβαίως τη δουλειά του, η δημοτική αρχή όμως γιατί δεν εντάσσει από την αρχή την αμοιβή για την τηλεοπτική μετάδοση στον προϋπολογισμό του αγώνα και απλώς την πληρώνει από άλλους κωδικούς; Έτσι το κόστος για τον Δήμο εκτινάσσεται στο ποσό των 21.500 ευρώ!

Από εδώ ξεκινούν τα προβλήματα:

  • Οι οργανωτές λαμβάνουν από τους αθλητές δικαίωμα συμμετοχής 10 ευρώ. Κανονικά, εφόσον πρόκειται συνδιοργάνωση με τον Δήμο θα έπρεπε να γίνει επίσημος απολογισμός και είτε να επιστραφεί το περίσσευμα στον Δήμο είτε να υπάρξει κοινή απόφαση για το πού θα πάνε αυτά τα λεφτά
  • Ο αγώνας δεν πρέπει να αξιοποιείται μικροπολιτικά. Ούτε τα πρώτης γραμμής στελέχη της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας, κάποια από τα οποία πιέζονται αφόρητα να θέσουν υποψηφιότητα ως δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη της κ. Τσανάκα