Μακάριος Λαζαρίδης: Αν ο κ. Τσίπρας έχει απορίες για τα εξοπλιστικά ας ρωτήσει τον κ. Κοτσακά…

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Συμβούλου Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο ALPHA Radio 88.6 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη

Την πεποίθησή του ότι ο δικαστικός έλεγχος για τον κ. Γιάννο Παπαντωνίου «που ξεκίνησε το 2012 πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η δυσώδης υπόθεση των εξοπλιστικών» εξέφρασε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA Radio 88.6 της Καβάλας και τον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη.

Υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση» και υπενθύμισε ότι «ο Γιάννος Παπαντωνίου δεν υπήρξε ποτέ στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας». Προέτρεψε δε, τον πρωθυπουργό «έαν θέλει πληροφορίες για τα εξοπλιστικά σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει παρά να ρωτήσει το δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου: Τον Αντώνη Κοτσακά που θριάμβευσε και εξελέγη πρώτος στην ψηφοφορία της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν τον βρει πρόχειρο, μπορεί να ρωτήσει και τον κ. Καψώχα. Ήταν επί πολλά χρόνια το δεξί χέρι του Γιάννου Παπαντωνίου».

Μιλώντας για την κατάσταση στην Παιδεία, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε: «Η πανεπιστημιακή κοινότητα βιώνει μια κατάσταση πρωτοφανούς παραβατικότητας. Συχνά απειλείται η ίδια η σωματική ακεραιότητα φοιτητών, διδασκόντων και εργαζομένων. Πριν λίγες ημέρες, η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών ανέστειλε συμβολικά τη λειτουργία της για λόγους ασφαλείας των μελών της Πανεπιστημιακής κοινότητας, μετά την εισβολή και κατάληψη χώρου από αντιεξουσιαστική ομάδα».

«Πρόσφατα», συνέχισε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, «η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέστειλε και εκείνη την ακαδημαϊκή λειτουργία των προπτυχιακών προγραμμάτων του Ιδρύματος, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας για την απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει το Πανεπιστήμιο».

Ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί το καθεστώς φόβου και ανομίας που έχει επιβληθεί στα ακαδημαϊκά Ιδρύματα. Δεσμεύεται ξεκάθαρα για το αυτονόητο: ο νόμος περί ασύλου με τη σημερινή μορφή του θα καταργηθεί. Διότι το άσυλο επί ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε τα πανεπιστήμια σε άβατο. Και για να μην υπάρχει καμία παρανόηση. Είμαστε αποφασισμένοι να επιτρέψουμε την αυτεπάγγελτη επέμβαση της αστυνομίας για κάθε αξιόποινη πράξη που διαπιστώνεται στα Ιδρύματα, όπως συμβαίνει και με όλα τα δημόσια κτήρια. Δεν μπορεί στα Πανεπιστήμια να βρίσκουν άσυλο ούτε έμποροι ναρκωτικών, ούτε κατασκευαστές μολότοφ. Και δεν μπορεί τα Πανεπιστήμια να είναι τελικά η μόνη γωνιά της ελληνικής επικράτειας όπου δεν προστατεύεται η ελευθερία της έκφρασης και έχουν παραδοθεί σε παρακμιακές μειοψηφίες. Το Κράτος θα εγγυηθεί επιτέλους ότι φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι θα αισθάνονται πλέον ελεύθεροι και ασφαλείς».