Βαγγέλης Παππάς: Η οδός Βάσσου δεν μπορεί να αποτελέσει λύση…

Κατηγορηματικά αντίθετος στην προσωρινή λύση της χρησιμοποίησης της συγκεκριμένης οδού, για το ρεύμα εισόδου στο κέντρο της πόλης, ο επικεφαλής της ΚΑΠ

Την κατηγορηματική αντίθεση του στην προσωρινή λύση της χρησιμοποίησης της οδού Βάσου, προκειμένου απ’ εκεί να κατευθύνονται τα αυτοκίνητα που θέλουν να φτάσουν στο κέντρο της Καβάλας (μετά την κατάρρευση της γέφυρας στο παλαιό Νοσοκομείο), εκφράζει με ανακοίνωση του ο συνδυασμός του Βαγγέλη Παππά «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση». Στην ανακοίνωση επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη οδός που οδηγεί στην οδό Κολοκοτρώνη στην συνοικία της Αγίας Βαρβάρας, είναι επικίνδυνη ενώ τονίζεται ότι χρειάζεται πανΚαβαλιώτικη κινητοποίηση για να αποτραπεί η τοποθέτηση των διοδίων και να ολοκληρωθεί επιτέλους η περιμετρική οδός της Καβάλας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης»

«Ο μεγάλος μας στόχος πρέπει να είναι η ολοκλήρωση της περιμετρικής και η οριστική ματαίωση των διοδίων»

«Η κατάρρευση της Γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο ανέδειξε πόσο βασική ήταν στην κυκλοφοριακή διευκόλυνση της Καβάλας. Μπορεί να μην ήταν η μοναδική διέξοδος από και προς την πόλη, η πτώση της όμως ανέδειξε μια σειρά από κυκλοφοριακά προβλήματα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι για να ξεπεραστεί η αδυναμία για πολλούς λόγους αμφιδρόμησης του τμήματος του δρόμου, όπως τον «παλιό καλό καιρό», οδήγησε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να μη μπορεί να βρει άλλη προσωρινή λύση, χωρίς τη χρησιμοποίηση ενός δύσκολου, μικρού, συνδετήριου δρόμου, την οδό Βάσσου.

Έχουμε μεγάλες αντιρρήσεις για τη χρησιμοποίηση αυτού του δρόμου και προτείναμε δύο σενάρια : α) Ο δρόμος του παλαιού Νοσοκομείου να πηγαίνει προς Ξάνθη και να μπαίνουμε από την οδό Σαππαίων, ή β) Να μπουν φανάρια στο παλαιό Νοσοκομείο που να ρυθμίζουν τον διπλής κυκλοφορίας δρόμο. Εναλλακτικά για να φεύγουμε από τη λύση με τα φανάρια μπορεί να γίνει το απαιτούμενο πλάτεμα του δρόμου προς την περίβολο του Νοσοκομείου.

Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί η οδός Βάσσου, γιατί είναι πέρα για πέρα επικίνδυνη.

Όλα αυτά πρέπει να τα δούμε άμεσα και να τα διορθώσουμε.

Ο μεγάλος μας στόχος πρέπει να είναι η ολοκλήρωση της περιμετρικής και η οριστική ματαίωση των διοδίων.

Ότι δεν κάναμε μέχρι τώρα, πρέπει να το κάνουμε τώρα όλοι μαζί, γιατί όλοι αγαπάμε αυτή την πόλη.

Χρειάζεται πανΚαβαλιώτικη κινητοποίηση για να λύσουμε οριστικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας που μπορεί να έχει ωραία μορφή, αλλά το ανάγλυφό της, δίνει τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα.

Η προσπάθεια πρέπει να είναι συντονισμένη, η διεκδίκηση μαζική και δυναμική.

Όλοι μαζί στον αγώνα για την πόλη που όλοι θέλουμε και αγαπάμε».