Μακάριος Λαζαρίδης: «Η ανάκαμψη της οικονομίας περνάει μέσα από την κτηνοτροφία και την αγροτική παραγωγή»

Συνάντηση του συμβούλου επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ με την διοίκηση του συνδέσμου κτηνοτρόφων Καβάλας

Τη δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για την πάταξη των παράνομων ελληνοποιήσεων γάλακτος μετέφερε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του, Μακάριος Λαζαρίδης, στους κτηνοτρόφους του Νομού Καβάλας.

Ειδικότερα, ο κ. Λαζαρίδης συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Νομού Καβάλας και για περισσότερες από δυο ώρες συζήτησαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Ν.Δ., ο οποίος έχει επισκεφτεί πολλές κτηνοτροφικές μονάδες του Νομού, άκουσε με πολύ προσοχή εκτός από τα θέματα που τους απασχολούν και τις προτάσεις τους.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος, καθώς κάποιοι βαφτίζουν προϊόντα ελληνικά και φτιάχνουν φέτα με εισαγόμενο γάλα», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «θα τους βρούμε, ξέρουμε ποιοι είναι». Και πρόσθεσε: «Είναι χρέος τιμής που το αναλαμβάνουμε απέναντι σε ανθρώπους που  κάνουν δύσκολη δουλειά και σε ανθρώπους που στηρίζουν την ελληνική ύπαιθρο».

Επιπλέον, ο κ. Λαζαρίδης ενημέρωσε τον Σύνδεσμο Κτηνοτρόφων για το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και τις υπεύθυνες και ειλικρινείς προτάσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στην αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στη μείωση των φόρων άρα και τους κόστους παραγωγής που θα προωθήσει μια Κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη, για την εξισωτική αποζημίωση («η Ν.Δ. είναι αντίθετη με τη μετατροπή της από σημαντικό βοήθημα σε απλό φιλοδώρημα», είπε), για την ανάγκη επικαιροποίησης του κανονισμού του ΕΛΓΑ, καθώς και για τη Συμφωνία CETA μεταξύ Ε.Ε – Καναδά.

«Η συμφωνία παρέχει τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης για να επιτευχθεί η πλήρης προστασία της φέτας. Τη διαδικασία αυτή η Ν.Δ. τη στηρίζει πλήρως, όπως επίσης και τη σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης της Φέτας, για την οποία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης.

Κλείνοντας ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τόνισε με έμφαση ότι «για τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά για τον κ. Μητσοτάκη δεν νοείται ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας χωρίς δυναμικό πρωτογενή τομέα, είτε μιλάμε για αγροτική παραγωγή, είτε μιλάμε για κτηνοτροφία».