Κωστής Σιμιτσής: Το Διεθνές Πανεπιστήμιο επιβεβαιώνει τη φήμη και το κύρος του ΤΕΙ ΑΜ-Θ

Ο τέως δήμαρχος Καβάλας και υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ εκφράζει την απορία του για τις αντιδράσεις σχετικά με την ενσωμάτωση του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Καβάλας στον νέο εκπαιδευτικό φορέα

Ανακοίνωση με αφορμή τις αντιδράσεις οι οποίες προέκυψαν από την ενσωμάτωση του ΤΕΙ ΑΜ-Θ στο Διεθνές Πανεπιστήμιο εξέδωσε ο τέως δήμαρχος Καβάλας και υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Κωστής Σιμιτσής, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο νέος εκπαιδευτικός φορέας ο οποίος θα προκύψει επιβεβαιώνει το κύρος και τη φήμη του ΤΕΙ ΑΜ-Θ, ενώ ζητάει από τους αντιδρώντες βουλευτές επιχειρήματα και θέσεις και όχι στείρα άρνηση.

Η ανακοίνωση του Κωστή Σιμιτσή

Απορίες και αλγεινή εντύπωση προκαλούν στους Καβαλιώτες και τους Δραμινούς όσοι δηλώνουν αντίθετοι με την ενσωμάτωση του ΤΕΙ ΑΜ-Θ στο Διεθνές Πανεπιστήμιο και την ίδρυση ενός μεγάλου φορέα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή μας. Είναι αντίθετοι με τη διαδικασία, όπως έλεγαν και για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής; Ή θεωρούν πως οι Σχολές και τα Τμήματα του ΤΕΙ δεν είναι πανεπιστημιακής περιωπής; Τότε όμως γιατί προτάσσουν τη συνένωση με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ως καλύτερη λύση;

Το νέο Πανεπιστήμιο έρχεται ως αναγκαία συνέπεια της ανωτατοποίησης των ΤΕΙ, που συνέβη το μακρινό 2001 (Ν. 2916/2001). Επιβεβαιώνει τη φήμη και το κύρος που τα περισσότερα έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ως εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα. Και επικυρώνει μια μακρόχρονη διαβούλευση που συνέβη σε καθεστώς αυτονομίας και διοικητικής αυτοτέλειας από τις διοικήσεις των ιδρυμάτων που συνενώνονται.

Η ουσιαστική δουλειά για τους βουλευτές της εκάστοτε συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης θα πρέπει να έχει αφετηρία το νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται. Για να θέσουν από δω και πέρα τα ζητήματα της ουσιαστικής εκπαίδευσης, της υποχρηματοδότησης, της αναιμικής έρευνας, της υπολειτουργίας των Σχολών ελλείψει διδακτικού προσωπικού, της αξιολόγησης προσωπικού και Ιδρυμάτων, του ελέγχου της λειτουργίας των πάσης φύσεως Κολλεγίων, της δυνατότητας των ΑΕΙ να ιδρύουν τμήματα με δίδακτρα για ημεδαπούς και αλλοδαπούς σπουδαστές. Από τους βουλευτές μας περιμένουμε θέσεις και όχι στείρα άρνηση.

Κωστής Σιμιτσής
Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ