Δήμος Καβάλας για Μάκη Παπαδόπουλο: Καθυστερημένα ή καθόλου ενημερωμένος για το «Βοήθεια στο σπίτι»

Απάντηση της διοίκησης του δήμου Καβάλας στον επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας», με αναφορές για δημιουργία εντυπώσεων και καθυστερημένη ή καθόλου ενημέρωση

Η τελευταία ανακοίνωση του επικεφαλής του συνδυασμού «Ο τόπος της ζωής μας» Μάκη Παπαδόπουλου, περί εκμετάλλευσης του νέου νομοθετικού πλαισίου που επιτρέπεται την ένταξη στις δράσεις των δήμων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» (διαβάστε αναλυτικά εδώ) προκάλεσε την απάντηση της διοίκησης του δήμου Καβάλας που επισημαίνει ότι ο Μάκης Παπαδόπουλος είναι είτε καθυστερημένα ενημερωμένος ή καθόλου από τους συνεργάτες για το θέμα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του δήμου Καβάλας

«Το θέμα βρίσκεται ήδη στα θέματα του επόμενου δημοτικού συμβουλίου»

«Δυστυχώς για μία ακόμη φορά αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε στο Μάκη Παπαδόπουλο για πράγματα αυτονόητα. Είναι όμως σημαντικό για τέτοια λεπτά ζητήματα να μην δημιουργούνται εντυπώσεις.

Χαιρόμαστε που κάνει προσπάθεια να είναι ενημερωμένος για ζητήματα του Δήμου -έστω και με έναν/δύο μήνες καθυστέρηση-, αδυνατούμε όμως να κατανοήσουμε την χρησιμότητα μια δημόσιας ανακοίνωσης του με πομπώδες δελτίο τύπου, που ζητά …. «να ενταχθεί άμεσα στον Δήμο το “Βοήθεια στο σπίτι”»!!! Ζητά δηλαδή, την εφαρμογή ενός νόμου του κράτους!

Είτε οι συνεργάτες του τον ενημερώνουν με σημαντική καθυστέρηση, είτε καθόλου.

Ενημερώνουμε λοιπόν τον Μάκη Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του, πως η εισήγηση για την ένταξη των ΙΔΟΧ του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”, στο οργανόγραμμα του Δήμου, βρίσκεται ήδη στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, καθώς η διοίκηση το προετοίμασε στις αρχές του μήνα.

Για την δε μετακίνηση ή μη των ΙΔΑΧ έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο Νομικό Πρόσωπο την Πέμπτη 24/1, ώστε με βάση και τις διευκρινιστικές απαντήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, να παρθούν αποφάσεις.

Όσο για τις «δεσμεύσεις» του για την κοινωνική πολιτική, δε χρειάζεται παρά να δει τα πεπραγμένα της διοίκησης του Δήμου και του Νομικού Προσώπου, και θα ανακαλύψει ότι είναι ήδη υλοποιημένες. Η κοινωνική ευαισθησία της Διοίκησης και της ίδιας της Δημάρχου είναι αδιαμφισβήτητη κι έχει αποδειχθεί εμπράκτως».